Polufinale RG-a: Nole vs Federer #26

Godinu dana kasnije – ista arena, ista faza takmičenja, ništa manji značaj meča…

U polufinalu Rolan Garosa sastaće se dva teniska velemajstora – Novak Đoković (1) vs Rodžer Federer (3).

Prvi nosilac će u petak (oko 16 časova) pokušati da dođe do svog prvog finala na drugom Gren Slemu sezone, a Švajcarac će imati priliku da šesti put u karijeri dođe do meča odluke u Parizu (trijumfovao je samo 2009. godine).

„Ne mora ništa posebno da se kaže o našem novom duelu. Jasno je da će to biti veliki meč, velika borba, a ja imam motivaciju da pobedim. Osećam se dobro i smatram da sam sposoban da to i ostvarim. Rolan Garos je jedan od moja tri primarna cilja ove sezone, uz odbranu titule u Vimbldonu i pobedu na Olimpijskim igrama u Londonu“, rekao je Novak o svom rivalu.

„Poznajemo se dobro, a znam da je protiv Rodžera neophodno pre svega da budem skoncentrisan i da mu ne dopustim da nametne svoju igru, da kontroliše dešavanja na terenu. Moram odmah da budem agresivan, o ishodu će možda odlučivati samo nekoliko poena, ali, pre svega, neophodna je psihološka stabilnost. Uvek je veliki izazov igrati protiv njega i mogu da se nadam uspehu samo ukoliko pružim najbolje što umem“, ocenio je srpski teniser.

Biće to 26. po redu međusobni duel između Noleta i pet godina starijeg Rodžera. Federer vodi 14-11.

Poslednji susret pripao je Novaku u polufinalu Rima – 6:2, 7:6.

Srpski i švajcarski teniser sastajali su se pet puta na šljaci, Nole je odneo dve pobede (Rim 2009. i 2012.).

Na putu do polufinala najbolji teniser sveta je bio bolji od Staraćea, Kavčiča, Devildea, Sepija i Conge. Sa druge strane, Federer je eliminisao Kamkea, Ungura, Maua, Gofina i Del Potra.

Obojica su najdramatičniji meč odigrali baš u četvrtfinalu.

Tokom prvih pet mečeva u Parizu Srbin je izgubio četiri seta (od Sepija i Conge po dva), jedan manje od trećeg tenisera sveta.

Plasman u finale Rolan Garosa doneo bi Noletu novih 480 ATP poena na novoj rang listi koja će biti objavljena u ponedeljak, 11. juna.

U 2012. godini obojica tenisera odigrali su po 40 mečeva. Novak je dobio 35, Federer jedan više.

Photo: AP

Podeli post