Poraz Novaka na startu Pariza

Novak nije uspeo da se plasira u osminu finala Masters turnira u Parizu.

U drugom kolu „BNP Paribas Open“-a Novaka je eliminisao 23. igrač sveta, Amerikanac Sem Kveri rezultatom 1:2, po setovima 6:0, 6:7 (5:7), 4:6.

Iako je izgledalo da će srpski teniser biti taj koji će lagano meč privesti kraju u svoju korist pošto je imao prednost od 6:0 i 2:0, Kveri je uspeo da se vrati u duel i preokretom dođe do prve pobede nad Novakom u karijeri.

Naš teniser je fenomenalno otvorio duel, odmah oduzeo servis rivalu i najavio kako će se odvijati situacija na terenu u prvom setu. Posle 20 minuta drugi nosilac beleži maksimalnih 6:0.

Na isti način počeo je drugi set. Novak pravi brejk i stiže do prednosti od 2:0. Posle osam gemova Kveri konačno uspeva da osvoji svoj servis gem, koji ga je potpuno vratio u život. Amerikanac oduzima servis Novaku, izjednačuje na 2:2, da bi se u nastavku igrao gem za gemom. Sve kvalitetniji tenis doveo je set do taj-brejka. Jedan mini brejk više u završnici obezbedio je Kveriju opstanak u meču – 7:6 (7:5).

Na početku odlučujućeg seta teniseri su bili sigurni na svoj servis. Veliki broj grešaka koštao je Novaka petog gema u kojem američki igrač pravi brejk. Ispostavilo se da je ovo bio prelomni trenutak u susretu, pošto Novak u osmom gemu nije uspeo da iskoristi brejk šanse koje su mu se ukazale.

„Znao sam da će mi energija biti problem. Nije je bilo u drugom setu. Jednostavno, osetio sam kao da mi je nivo (mogućnosti) tada pao. Mučio sam se u svakom gemu, ali dobra strana je što ću imati vremena za odmor (pred poslednji, londonski Masters). Stvarno sam prolazio kroz težak period u poslednjih nekoliko nedelja. Bilo je tu nekih stvari koje su mi se vrzmale po glavi, neke stvari su se desile… Ima sada nekoliko dana da se odmorim. Morao sam da se suočim sa nekim stvarima koje su mi neuobičajene, ali kada izgubite meč – onda treba da se usmerite na naredni, u ovom slučaju na naredni, poslednji turnir u 2012“, rekao je Novak.

Pred Noletom su četiri dana pauze. U ponedeljak, 5. novembra počinje ATP World Tour finale u Londonu gde će nastupiti osam najboljih tenisera po rezultatima u sezoni koja je za nama.

Novak je 2008. godine osvojio završni turnir koji se tada održavao u Šangaju.

Photo: Getty Images

Podeli post