Novak nije uspeo da zabeleži pobedu u svom povratničkom meču nakon mesec i po dana odsustva sa terena.

Najbolji srpski teniser poražen je u drugom kolu Masters turnira u Indijen Velsu posle dvoipočasnovne borbe od Tara Daniela (Japan, ATP #109) rezultatom 1:2, po setovima 6:7 (3:7), 6:4, 1:6.

Tokom većeg dela susreta bilo je očigledno da Novak još uvek fizički nije blizu svog nivoa, što je doprinelo da dođe do cifre od 61 na polju neiznuđenih grešaka (30 više od svog rivala).

Uvodni deo meča pripao je Novaku koji je u četvrtom gemu došao do prvog brejka. Pri vođstvu od 5:2 na servis rivala propustio je set loptu od koje su počeli svi problemi. Nizale su se greške iz bekhenda a Daniel je uspeo da se vrati u set i izbori igranje taj-brejka. Prvi set osvojio je Japanac rezultatom 7:6 (7:3) posle 61 minuta igre.

Daniel je u drugom setu pružio jak otpor, za njega gotovo da nije bilo izgubljene lopte. Ipak, Novak je uspeo da nađe rešenje za igru protivnika u sedmom gemu, oduzme mu servis i tako donese izjednačenje u setovima posle 6:4.

Novakov pad u igri bio je evidentan tokom trećeg seta. Japanski teniser je to iskoristio, zabeležio dva brejka i posle 6:1 stigao do značajne pobede.

„Osećao sam se veoma čudno, kao da igram prvi ATP meč. Potpuno sam izgubio ritam, mučio sam se i sa zdravljem prethodnih nedelja. Imao sam operaciju nedavno, ali oporavio sam se brzo i srećan sam zbog toga. Zahvalan sam što sam se brzo vratio na teren, ali nisam se osećao dobro. Danas sam pravio mnogo grešaka, posebno kod bekhenda, a to je uvek bio moj izuzetno kvalitetan udarac, čitave karijere“, rekao je Novak posle meča.

Pred Novakom je deset dana pauze nakon kojih će nastupiti na turniru „Miami Open presented by Itaú“.

Naš teniser se 2017. godine povukao sa Masters turnira u Majamiju zbog povrede lakta, koji je operisao posle ovogodišnjeg Australijen Opena. Prethodno je osvojio šest titula u Ki Biskejnu i to je ujedno njegov najuspešniji turnir iz kategorije ATP 1000.

Fotografija: Beta

Podeli post