Najbolji srpski teniser nije uspeo da zabeleži pobedu u svom uvodnom meču na turniru u Barseloni i plasira se u treće kolo takmičenja.

Slovački teniser Martin Kližan (kvalifikacije, ATP #140) trijumfovao je nad Novakom u drugom kolu turnira serije ATP 500 „Barcelona Open Banc Sabadell“ rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 1:6, 6:3.

Slovak je prvom gemu napravio brejk, a zatim ga potvrdio i učvrstio prednost još jednim u petom gemu za 4:1. Do kraja seta je zadržao vođstvo, ne dozvolivši Novaku da se vrati.

Sličan scenario viđen je u drugom setu, samo je Novak bio taj koji je dominirao na terenu. Bilo mu je dovoljno 26 minuta da izjednači na 1:1.

Obojica su bili sigurni na svoj servis sve do osmog gema trećeg seta, kada je Martin napravio odlučujući brejk u meču i ostvario prvu pobedu u do sada pet odigranih susreta. Meč je trajao sat i 39 minuta.

„Žao mi je što nisam ispunio očekivanja – ni navijača, ni svoja lično. Nisam bio na potrebnom nivou, a priznajem da je teško nositi se sa ovakvim mečevima i porazima. Nastaviću da pokušavam i videću gde će me to dovesti“, rekao je Novak. „Promenio sam detalje u igri, ali ti detalji utiču na igru. Moram da budem strpljiv i da nastavim da radim. To je jedini put.“

Statistika: as poeni (5-4), dvostruke servis greške (2-4), ukupno osvojenih poena (65-63).

Za nešto manje od dve nedelje Novak će učestvovati na Mastersu u Madridu (6. maj – 13. maj).

Biće to njegovo jedanaesto učešće u prestonici Španije, gde je 2011. i 2016. godine osvojio titulu. Prošle godine ga je u polufinalu zaustavio Rafael Nadal (2:6, 4:6), tako da mu predstoji odbrana 360 ATP poena.

Photo: EPA

Podeli post