Poraz Novaka u finalu turnira u Dubaiju

Poraz Novaka u finalu turnira u Dubaiju

Novak nije uspeo da po peti put osvoji titulu u Dubaiju i tako dođe do 50. trofeja u karijeri.

U finalu „Dubai Duty Free Tennis Championships“-a najbolji teniser sveta je poražen od Rodžera Federera (2) rezultatom 0:2, po setovima 3:6, 5:7.

Meč odluke trajao je jedan čas i 24 minuta.

Švajcarski teniser je pobedom nad Novakom odbranio titulu u Dubaiju i povećao prednost nad našim teniserom na 20-17.

Federer je u oba seta uspeo da iskoristi po jednu brejk loptu (u osmom gemu prvog i jedanaestom gemu drugog seta), dok sa druge strane Novak nije imao sreće prilikom realizacije istih, 0/7. Tome je najviše doprineo Rodžer, koji je svaki put pri brejk loptama za Novaka „pronašao“ odličan servis.

„Čestitam Rodžeru i njegovom timu na izuzetnoj nedelji. Danas je on bio bolji igrač, najvažnije poene odigrao je perfektno. Iako sam imao sedam brejk lopti, nisam imao mnogo šansi, jer je tada bio fantastičan. Dobra nedelja je iza mene, još jedno finale, moram da budem zadovoljan“, rekao je Novak na ceremoniji.

Statistika: as poeni (1-11), dvostruke servis greške (2-1), direktni poeni (19-37), neiznuđene greške (22-35).

Na novoj ATP rang listi Novak će biti nagrađen sa novih 120 ATP poena, s obzirom da je branio polufinale iz 2014. godine.

Nole će iz Emirata ponovo doputovati u Srbiju, gde će od 6. do 8. marta (u Kraljevu) predvoditi svoju reprezentaciju u okviru prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa protiv selekcije Hrvatske.

Desktop kalendar za mesec mart 2015. možete preuzeti ovde.

Fotografija: Getty Images

Podeli post