Nakon 191 dana pauze Novak se vratio na teren i zabeležio siguran trijumf na egzibiciji u Kujongu.

Bez velikih poteškoća najbolji srpski teniser je nadigrao 5. igrača sveta, Dominika Tima (Austrija) rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 6:4.

Čim je zakoračio na teren Novak je širokim osmehom pokazao koliko je čekao ovaj dan i trenutak kada će se vratiti na tenisku scenu. I to je učinio na najlepši mogući način.

Čak tri puta tokom 20 minuta Novak je oduzeo servis Timu i otišao na pauzu sa vođstvom od 6:1. U drugom setu videli smo svega jedan brejk, u poslednjem gemu, koji je našem teniseru doneo prvu pobedu u 2018. godini.

„Lepo je vratiti se na teniski teren. Ne mogu opisati koliko sam srećan zbog toga. Nedostajala su mi takmičenja nakon nimalo lakog perioda koji je iza mene. Povreda je nešto što najmanje želite kao sportista, ali se i takve stvari dešavaju. To je život i to je sport. Šest meseci je prošlo od mog poslednjeg meča, a iako ovo nije zvaničan turnir, zadovoljan sam kako sam odigrao meč“, izjavio je dvanaestostruki gren slem šampion.

Novak je danas još jednom izašao na teren i odigrao taj-brejk na turniru „Taj-brejk tens“ protiv bivšeg prvog tenisera sveta, Lejtona Hjuita. Australijanac je bio uspešniji u ovom „mini meču“, 10-6.

Dobro došao nazad Novače!

Podeli post