Povreda zaustavila Noleta u finalu Sinsinatija


Photo: AP

Povreda desnog ramena bila je jača od Noletove želje da osvoji i desetu titulu u sezoni iz snova.

U finalu Masters turnira u Sinsinatiju odigrano je 13 gemova, kada je Novak pri vođstvu Britanca Endija Marija od 6:4, 3:0 odlučio da stavi tačku na mučenje.

Prvi nosilac nije dobro ušao u meč. Odmah u prvom gemu poklonio je rivalu brejk prvenstveno zbog velikog broja, za njega, netipičnih grešaka. Mučio se na skoro svakom servisu, ali se polovinom seta činilo da bi mogao da se vidi još jedan preokret u stilu najboljeg na svetu. Uspeo je Novak da napravi ribrejk i od 1:3 dođe do 3:3. Već u sledećem gemu Britanac stiže do novog brejka i prednosti od 4:3. Ovaj gem ujedno je i odlučio pitanje pobednika seta u kojem je Novak teniser načinio čak 20 neiznuđenih grešaka.

Usledio je medicinski tajm-aut za Noleta zbog problema sa ramenom koji su bili očigledni od prvog poena.

U drugom setu odigrana su tri gema. Mari je iskoristio Novakovu situaciju, oduzeo mu dva puta servis i poveo sa 3:0 kada je Srbin pružio ruku svom protivniku.

„Naravno da ovo nije bio dobar poraz. Srećom, imam celu nedelju, odnosno osam dana do US opena. Uveren sam da ću moći da se oporavim. Možda sam mogao da odigram još koji gem, ali čemu to. Igrač kakav je Endi Marej ne može da se savlada jednim udarcem“, rekao je Novak.

Statistika meča sve govori: as poeni (0-1), duple servis greške (1-0), direktni poeni (8-7), neiznuđene greške (28-8).

Pred Noletom je sedam dana pauze da zaleči povredu i dobro se pripremi za sledeći turnir. Već u ponedeljak, 29. avgusta počinje i poslednji Grend Slem u sezoni, US Open.

Novak je prošle godine poražen u finalu Otvorenog Prvenstva SAD od Rafaela Nadala.

Podeli post