Povreda zaustavila Novaka u četvrtfinalu Vimbldona

Novak nije uspeo da se plasira u polufinale trećeg gren slema sezone.

Drugi nosilac Vimbldona odigrao je petnaest gemova u četvrtfinalu kada ga je povreda lakta prinudila da preda meč Tomašu Berdihu pri vođstvu Čeha od 6:7 (2:7), 0:2.

Već od početka meča Novakov govor tela nije slutio na dobro. I pored evidentnih problema uspevao je da sačuva svoj servis i parira svom protivniku. U taj-brejku je sve teže servirao, tako da je Berdih nakon 7:2 poveo u setovima.

Nakon što mu je ukazana medicinska pomoć Novak je odigrao dva gema u drugom setu posle kojih je shvatio da neće moći da nastavi meč.

„Nažalost, morao sam da završim Vimbldon na ovaj način i ne osećam se dobro zbog toga. Pokušao sam sve što sam mogao, da se oporavim od juče, da se dovedem u stanje da igram. Dva i po sata sam bio na stolu za masažu danas. Dao sam sve da se što bolje pripremim, ali tretmani jednostavno nisu pomogli. U individualnom sportu nemamo drugo rešenje. Ili smo fit ili ne. Uspeo sam 30 minuta da igram sa bolom koji je bio podnošljiv, kako tokom servisa tako i prilikom forhenda. Kasnije je postajao sve jači. Razgovaraću sa specijalistima kako bismo pronašli neko dugoročno rešenje, sve do sada smo samo kratkoročno zalečivali. Telo profesionalnih tenisera trpi mnogo, verovatno mi treba i odgovarajući odmor, videćemo“, izjavio je Novak na konferenciji za štampu.

Ako sve bude u redu sa zdravstvene strane Novak bi na teren trebalo da se vrati 7. avgusta na „Rogers Cup“-u u Montrealu gde brani titulu. Srbin je u prošlogodišnjem finalu savladao Keija Nišikorija rezultatom 6:3, 7:5.

Fotografija: Getty Images

Podeli post