Poznat je žreb za Rodžers kup!


U petak uveče po našem vremenu, organizatori Masters 1000 turnira u Montrealu saopštili su žreb za konkurenciju singlova.

Kao što je već poznato, Novak je postavljen za četvrtog nosioca, tako da će na startu turnira (tvrda podloga, 3.000.000 $) biti slobodan.

U drugom kolu „Rogers Cup“-a Novak ide na pobednika kanadskog duela između Petera Polanskog i Bruna Agostinelija. Obojica tenisera da glavnog žreba su došli zahvaljujući specijalnoj pozivnici organizatora.

Ovaj duel neće se odigrati pre srede.

Težak zadatak srpskog tenisera očekuje već u trećem kolu, kada bi moglo doći do susreta sa 15. igračem ATP liste, Marinom čilićem (Hrvatska).

Na Novakovom putu u četvrtfinalu su Endi Rodik (4) i Fernando Verdasko (10).

Rafael Nadal (2), Huan Martin del Potro (6), Robin Soderling (12) i Tomi Robredo (15) su potencijalni rivali u polufinalu.

Prvi teniser sveta, Rodžer Federer (1) nalazi se u gornjoj polovini žreba, tako da susret sa Novakovm nije moguć pre finala.

Branilac titule na kanadskom Mastersu je Španac Rafael Nadal.

Prošle godine, Novak je zaustavljen u četvrtfinalu od Endija Mareja.

Novak će u Montrealu nastupiti i u igri parova. Zajedno sa sunarodnikom Dušanom Vemićem, startovaće takmičenje okršajem protiv španske kombinacije Rafael Nadal/Francisco Roig (vajld karta).

Srećno Nole!

Podeli post