Novak će 2020. godini startovati na inauguralnom izdanju ATP kupa, koji će se od 3. do 12. januara održati u Australiji.

Ovaj novi format reprezentativnog takmičenja okupiće najbolje tenisere iz 24 zemlje. Sve one raspoređene su u jednu od šest grupa i tri domaćinska grada: Brizbejn, Pert i Sidnej.

Srbija je prvi nosilac, a predstavljaće nas Novak Đoković, Dušan Lajović, Viktor Troicki, Nikola Ćaćić i Nikola Milojević. Oni će u uvodnoj fazi nastupiti u Brizbejnu (Pet Rafter Arena) u okviru grupe A u kojoj se nalaze još i Francuska (6. januar – večernji termin), Južna Afrika (4. januar – večernji termin) i Čile (8. januar – jutarnji termin).

Francusku će predvoditi Gael Monfis i Benoa Per, Južnu Afriku Kevin Anderson i Lojd Heris, dok će glavni aduti Čilea biti Kristijan Garin i Nikolas Džeri.

Sastavi grupa su sledeći:

BRIZBEJN
Grupa A: Srbija, Francuska, Južna Afrika, Čile
Grupa F: Nemačka, Grčka, Kanada, Australija

PERT
Grupa B: Španija, Japan, Gruzija, Urugvaj
Grupa D: Rusija, Italija, SAD, Norveška

SIDNEJ
Grupa C: Belgija, Velika Britanija, Bugarska, Moldavija
Grupa E: Austrija, Hrvatska, Argentina, Poljska

Sve reprezentacije igraće međusobne okršaje (u grupnoj fazi) koji će se sastojati od dva singl i jednog dubl meča (3. – 8. januar), a u završnicu u Sidneju plasiraće se najbolje plasirane ekipe svake grupe i dve najbolje drugoplasirane. Četvrtfinala su na programu tokom 9. i 10. januara, polufinale 11. januara, a duel za titulu 12. januara od 07:30h (po srednjeevropskom vremenu).

Podeli post