Predaja Davidenka, Nole u četvrtfinalu

Bez izgubljenog gema Nole se plasirao u četvrtfinale Masters turnira u Sinsinatiju.

Drugi teniser sveta je nakon 31 minuta igre dobio prvi set protiv Nikolaja Davidenka rezultatom 6:0, kada je ruski teniser bio prinuđen da preda susret Novaku zbog problema sa vidom i ramenom.

U meču osmine finala prave borbe je bilo samo u drugom gemu na servis ruskog tenisera, koji je završen Novakovim brejkom posle deset minuta.

Tokom preostalih pet gemova prave igre nije bilo. Davidenko je srpskom teniseru poklonio dva gema, jer je u svoja tri servis gema uspeo da napravi čak osam dvostrukih servis grešaka.

„Video sam da odjednom ne može da servira lopticu brže od 150 kilometara na sat. Očigledno je da ga je rame mučilo, a ja svakako ne volim da do pobeda dolazim na ovaj način. Nadam se da će se Davidenko uskoro oporaviti i da će moći da nastupi na US openu“, rekao je srpski teniser posle pobede.

Statistika meča: as poeni (2-0), dvostruke servis greške (0-8), direktni poeni (5-2), neiznuđene greške (9-15).

U četvrtfinalu „Western & Southern Open“-a Nole će u petak oko 19 časova po našem vremenu igrati protiv 12. nosioca, Marina Čilića.

Hrvatski teniser, trenutno 15. na svetu, izborio je plasman u četvrtfinale pobedom nad Pablom Anduharom rezultatom 7:6, 6:2.

Novak i Marin sastajali su se šest puta do sada uz maksimalnih 6-0 za prošlogodišnjeg finalistu.

Photo: Getty Images

Podeli post