Premijerna pobeda Noleta kao prvog tenisera sveta!


Photo: Demotix Images

Nole u velikom stilu dolazi do prve pobede kao najbolje rangirani igrač svetske rang liste!

U drugom kolu Masters 1000 turnira u Montrealu, Novak je maksimalnim rezultatom od 2:0, po setovima 7:5, 6:1 savladao 30. igrača ATP liste, Rusa Nikolaja Davidenka i tako zabeležio 49. trijumf u 2011. godini od 50 odigranih mečeva.

Susret je trajao 96 minuta.

Krajnje neobičan prvi set. Tokom 61 minuta „palo“ je čak sedam brejkova. Novak je u premijerni meč posle osvajanja Vimbldona i prvog mesta ATP liste ušao mirno ali se videlo da je pauza učinila svoje. Davidenko je vezao dva brejka i poveo sa 4:1. Uspeo je Nole da načini preokret i izjednači na 4:4. Međutim, u sledećem gemu ruski teniser stiže do novog brejka, prednosti od 5:4 i servisa za set. Imao je jednu set loptu, istu je propustio i Novak ponovo poravnava rezultat, 5:5. U dvanaestom gemu Srbin novim brejkom stavlja tačku na uvodni set, 7:5.

Novak je odlično servirao od početka drugog seta. Davidenko je nastavio da vraća najteže udarce Novaka, a da greši kod onih lakših, te je prvi igrač sveta napravio novi brejk za 2:0. To je bio uvod za totalnu dominaciju koju je Novak uspostavio u nastavku, 6:1.

“Nije mi dao da uđem u ritam na početku, a ja nisam odigrao nijedan meč četiri nedelje,” rekao je Novak. “Trebalo mi je vremena da se naviknem na uslove, da ‘uđem’ u meč. Morao sam da čekam prilike. Preokrenuo sam meč kada sam napravio brejk na 1:4. Od tog trenutka sam se osećao mnogo bolje na terenu.”

Najbolji igrač planete se osvrnuo na svoj novi status: “Biti prvi na svetu je velika odgovornost, ne samo na terenu, već i van njega. Trudim se da to podnesem na najbolji način, ali sa druge strane trudim se i da što više uprostim život, da živim kao i kada nisam bio broj jedan. Nisam promenio pristup profesiji, sportu, treninzima, mečevima. Tako treba da ostane. Srećom imam pored sebe ljude koji me drže na zemlji, zaista naporno radimo. Motivisan sam da beležim nove uspehe, da osvojim još turnira, bez obzira na renking.”

Šampion Australijen Opena i Vimbldona će u trećem kolu Rodžers kupa u četvrtak od 20 časova igrati protiv Marina čilića iz Hrvatske, koji je bio ubedljiv u duelu sa 16. nosiocem Huanom Martinom del Potrom, 6:3, 6:4.

Iz svih pet međusobnih susreta protiv čilića Nole je izašao kao pobednik.

Ako vremenski uslovi budu dozvolili, Novak će kasno večeras odigrati i odloženi meč drugog kola dubla, u okviru kojeg će zajedno sa zemljakom Jankom Tipsarevićem, igrati protiv sedmih nosilaca iz Poljske, Firstenberga i Matkovskog.

Podeli post