Najbolji teniser sveta trijumfom je započeo svoje trinaesto učešće na završnom turniru u Londonu.

U prvom meču Round Robin faze grupe „Tokyo 1970“ Novak je rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:2 savladao debitanta Dijega Švarcmana iz Argentine.

„Početak meča nije baš bio najbolji. Prvi je došao do brejka, ali sam uspeo da uzvratim već u narednom gemu. Bilo je dosta neizvesno sve dok nisam napravio novi brejk na 4:3 i uspešno okončao prvi set. U drugom setu sam bolje prolazio ‘kroz loptu’, manje sam oklevao sa obe strane, tako da sam veoma zadovoljan kako sam odigrao, posebno u drugom setu. Dijegu nije bilo lako, ovo je njegov debi ovde. Definitivno nije pružio svoj najbolji tenis. Jedva čekam naredni duel“, rekao je Novak.

28-godišnji Švarcman je pružao kvalitetan otpor tokom prve polovine uvodnog seta, tokom koje je uspeo da oduzme servis Novaku. Kako je susret odmicao, Novak je bio sve manje stegnutiji, podizao nivo igre i uspostavljao autoritet na terenu. Najpre je neposredno vratio brejk, da bi potom novim oduzimanjem servis rivalu, u osmom gemu, došao na korak od osvajanja prvog seta. Posle 42 minuta Novak je otišao na prvu pauzu sa prednošću od 1:0 (6:3).

Novak je drugi set odigrao besprekorno. Odmah u prvom setu je došao do brejka, isti duplirao u petom i posle svega 36 minuta došao do drugog seta rezultatom 6:2.

Statistika: as poeni (7-1), dvostruke servis greške (2-1), direktni poeni (26-11), neiznuđene greške (14-13), broj osvojenih poena (59-40).

Drugi meč uvodne faze na Nitto ATP World Tour Finalu pred Novakom je u sredu (21:00h po srednjeevropskom vremenu), a rival će mu biti Danil Medvedev (Rusija) koji je u prvom susretu bio bolji od Aleksandera Zvereva (Nemačka) rezultatom 6:3, 6:4.

Fotografija: AP

Podeli post