Tim sveta šampion je petog izdanja Lejver kupa.

Izabranici Džona Mekinroa slavili su protiv tima Evrope rezultatom 13:8 i došli do prvog trofeja na ovom prestižnom egzibicionom turniru.

Iako je drugi dan završen prednošću od 8:4 za tim Evrope, tim sveta je uspeo da dobije prva tri meča poslednjeg dana takmičenja i zasluženo slavi u Londonu.

Najpre su Feliks Ožer-Alijasim i Džek Sok posle preokreta nadigrali Matea Beretinija i Endija Mareja rezultatom 2:6, 6:3, 10:8.

Potom su na teren izašli Novak Đoković i Feliks Ožer-Alijasim. Duel je posle dva odigrana seta pripao Kanađaninu rezultatom 6:3, 7:6 (7:3).

Iako je Novak bio taj koji je u meč ušao sa brejkom, kanadski teniser je uspeo da preokrene, dva puta oduzme servis Srbinu u nastavku i dođe do prvog seta. Novak je u uvodnom gemu drugog seta pretrpeo brejk. Isti je vratio u šestom gemu, međutim u taj-brejku nije uspeo da izbori igranje trećeg seta i trijumf je zasluženo pripao 13. igraču ATP liste.

Prelomio je Frensis Tiafo koji je nakon drame i drugog preokreta danas slavio protiv Stefanosa Cicipasa rezultatom 1:6, 7:6 (13:11), 10:8.

Fotografija: Profimedia

Podeli post