Novak i Endi za titulu u Šangaju

Fantastičnim igrama na azijskom kontinentu Novak je obezbedio svoje drugo uzastopno finale u Kini.

Nakon osvajanja trofeja u Pekingu prošle nedelje, drugi teniser sveta će se u nedelju od 10:30h po našem vremenu boriti za svoju prvu Masters titulu u Šangaju.

U polufinalu „Shanghai Rolex Masters“-a Nole je odneo ubedljivu pobedu nad sedmim teniserom sveta, Čehom Tomašom Berdihom – 6:3, 6:4 i tako postao jedini aktivni igrač posle Rodžera Federera koji je stizao do finala svih Masters turnira!

Susret je trajao jedan čas i 26 minuta.

Odličan start Novaka. Brejkom u drugom gemu srpski teniser ekspresno je stigao do vođstva od 3:0. U šestom gemu Novak je ponovo bio superioran na početni udarac protivnika za prednost od 5:1 i servis za set. Berdih se tada probudio, vratio jedan brejk, bio i na pragu drugog, kada je Novak sjajno odreagovao, spasio brejk loptu i osvojio gem koji mu je doneo prvi set posle 42 minuta (6:3).

Nova zaliha u vidu brejka stigla je već u trećem gemu drugog seta. Bilo je to sasvim dovoljno za Novaka da meč privede kraju.

„Igrao sam taktički dobro. Bio sam dobar i u riternu, ali i na servisu. Sa Tomašom je teško igrati na svakoj podlozi, jer poseduje moćan servis i snažan forhend“, rekao je Novak.

Noletov rival u borbi za petu titulu u sezoni i 33. u karijeri biće pobednik drugog polufinalnog okršaja, treći teniser sveta i dvostruki branilac trofeja, Endi Marej.

Britanac je savladao prvog nosioca Rodžera Federera rezultatom 6:4, 6:4.

Protiv Mareja Novak ima pozitivan učinak, 8-7. Britanskom teniseru pripao je njihov poslednji duel (finale US Opena).

Plasmanom u finale turnira u Šangaju Novak je dobio 600 ATP poena, a pobeda u finalu donela bi mu dodatnih 400.

Photo: Getty Images

Podeli post