Raspoloženi Nole u 3. kolu Ki Biskejna, sledi okršaj sa Troickim

Svoj pohod ka odbrani titule u Majamiju Nole je uspešno započeo trijumfom u drugom kolu drugog po redu Masters turnira u sezoni.

Najbolji teniser sveta na impresivan način savladao je Kipranina Markosa Bagdatisa (42) maksimalnim rezultatom, po setovima 6:4, 6:4.

U prvih nekoliko gemova meča teniseri su „ispitivali snage“. Prva rezultatska prednost u vidu brejka upisana je na Novakovu stranu u petom gemu. Ispostavilo se da je ovaj scenario bio ključan za osvajanje uvodnog seta, 6:4.

I u drugom setu Novak je nastavio da pojačava ritam igre i ostavlja Bagdatisa bez rešenja, a publiku bez daha. Nagrada u vidu novog brejka stigla je u trećem gemu. U maratonskom, osmom gemu, Novak je spasio prve dve brejk lopte Kipranina u duelu i poveo sa 5:3. Po jedan gem do kraja susreta pripao je obojici tenisera.

Meč je trajao jedan čas i 31 minuta, a statistika istog izgleda ovako: as poeni (2-6), duple servis greške (1-2), direktni poeni (15-15), neiznuđene greške (24-20).

„Bagdatis zaslužuje da bude jedan od nosilaca. Povrede su ga mučile često tokom karijere, ali on je kvalitetan igrač, bez sumnje. Ima odličan prvi servis, agresivan je i ravno udara lopticu. Mislim da sam igrao izuzetno dobro, iako sam češće grešio kako se bližio kraj meča“, rekao je Novak.

Treće kolo „Sony Ericsson Open“-a doneće bitku dva prijatelja i sunarodnika – Nole, prvi nosilac, protiv Viktora Troickog, koji je postavljen za 27. „kosturaša“ tzv. petog Gren Slema.

Troicki je u drugom kolu posle tri odigrana seta slavio protiv španskog igrača Giljerma Garsije Lopeza (4:6, 6:1, 6:4).

U dosadašnjih 11 susreta Novaka i Viktora, deset je pripalo najboljem srpskom teniseru, koji je od dve godine starijeg rivala pretrpeo jedini poraz pre pet godina u drugom kolu turnira u Umagu na šljaci.

Podeli post