Novak će u nedelju odigrati svoje jedanaesto polufinale na Masters turniru u Rimu.

Trijumfom u četvrtfinalu nad kvalifikantom Dominikom Kepferom (ATP #97) rezultatom 6:3, 4:6, 6:3, srpski teniser se približio na dva koraka od osvajanja petog trofeja na turniru „Internazionali BNL d’Italia“.

Meč je trajao dva sata i 11 minuta, tokom kojih je Novak pokazao dosta oscilacija u igri. Kepfer je sa druge strane pružio neustrašiv tenis koji mu je doneo plasman među osam najboljih u Rimu (dve pobede u kvalifikacijama i tri u glavnom žrebu).

Najbolji teniser sveta je silovito ušao u meč, dva puta oduzeo servis Nemcu i poveo sa 4:0. Usledio je prvi pad u Novakovoj igri, Kepfer vraća oba brejka i smanjuje vođstvo našeg tenisera na 4:3. Trećim brejkom u setu Novak je zaustavio nalet protivnika, poveo sa 5:3, a zatim na svoj servis posle 38 minuta došao do osvajanja prvog seta.

Već u prvom gemu drugog seta Novak je bez izgubljenog poena napravio brejk, a zatim poveo sa 2:0. Imao je srpski teniser dve brejk lopte i u trećem gemu, ali ih nije iskoristio. Iako je semafor pokazivao 3:1 u korist Novaka, to nije bila prepreka za Kepfera, da na krilima samopouzdanja iz prethodnih pet mečeva u Rimu, nastavi sa odličnom igrom. U šestom gemu je vratio brejk (takođe bez izgubljenog poena), a zatim i po prvi put u meču poveo, 3:4. Novak je u poslednjem gemu seta napravio nekoliko grešaka, pretrpeo brejk i neočekivano izgubio drugi set.

Novak je u uvodnom gemu odlučujućeg seta propustio četiri brejk lopte, od kojih su tri bile vezane. Ipak, na sledeći servis rivala dolazi do zlata vrednog brejka, koji je u kombinaciji sa iskustvom u nastavku bio presudan faktor za ishod.

Statistika: as poeni (5-4), dvostruke servis greške (0-4), direktni poeni (24-24), neiznuđene greške (38-40), broj osvojenih poena (96-81).

Nole će u polufinalu Mastersa u Rimu u nedelju igrati protiv Norvežanina Kaspera Ruda (ATP #34), koji je u dramatičnom četvrtfinalnom okršaju savladao Italijana Matea Beretinija (4) rezultatom 4:6, 6:3, 7:6 (7:5).

Biće to prvi međusobni susret srpskog i norveškog tenisera, a odigraće se u prisustvu publike (maksimalno 1000).

Fotografija: Profimedia

Podeli post