Rodik ponovo zaustavio Noleta!


Photo by Jason Summers

Branilac titule u Indijen Velsu nije uspeo da ponovi prošlogodišnji uspeh, pošto je u četvrtfinalu turnira poražen od domaćeg tenisera, Endija Rodika (7) rezultatom 3:6, 2:6.

Tokom celog susreta, koji je trajao nešto više od jednog časa, kontrola nad igrom bila je u rukama američkog tenisera, koji je u oba seta napravio po dva brejka, a profit je dobrim delom stigao zahvaljujući Novakovim greškama.

“Bio je ovo jako loš dan. Nema šta da se kaže, on je igrao solidno, ali ništa specijalno. Sve je bilo do mene, napravio sam neverovatno veliki broj neiznuđenih grešaka“, ocenio je treći teniser sveta.

“Nisam imao reakciju na terenu. Bez osećaja za loptu, bez dobrog kretanja. Jednostavno, bez rešenja“, jasan je bio Novak.

Poraz u četvrtfinalu „BNP Paribas Open“-a koštaće Novaka 820 ATP poena, tako da će na novoj rang listi imati 8420, što je dovoljno da pozicija broj tri ne bude ugrožena.

Novak se iz Indijen Velsa „seli“ u Majami, gde će počev od druge polovine sledeće nedelje igrati na još jednom turniru iz ATP World Tour 1000 serije.

Na turniru u Ki Biskejnu, Novak je prošle sezone poražen na samom startu (drugo kolo), tako da neće braniti bodove.

Podeli post