Rodžers Kup: Nole u Montrealu debituje kao 1. teniser sveta!


Foto: AP

Organizatori Masters 1000 turnira u Montrealu saopštili su žreb za konkurenciju singlova.

Kao što je već poznato, pobednik Australijen Opena i Vimbldona 2011, Nole, postavljen je za prvog nosioca, tako da će na startu turnira (tvrda podloga, 2.430.000 $) biti slobodan.

U drugom kolu „Rogers Cup“-a Novak ide na pobednika meča između nekada trećeg tenisera sveta a sada 30., Rusa Nikolaja Davidenka i kvalifikanta.

Nešto teži zadatak najboljeg svetskog tenisera očekuje već u trećem kolu, kada bi moglo doći do susreta sa 16. igračem ATP liste, Argentincem Huanom Martinom Del Potrom ili Marinom čilićem (Hrvatska).

Na Novakovom putu u četvrtfinalu su Gael Monfis (Francuska, 5) Viktor Troicki (Srbija, 12), Markos Bagdatis (Kipar).

Rodžer Federer (Švajcarska ,3), Nikolas Almagro (Španija, 8), Rišar Gaske (Francuska, 10) i Žo-Vilfrid Conga (Francuska,13) su potencijalni rivali u polufinalu.

Drugi teniser sveta, Rafael Nadal nalazi se u donjoj polovini žreba, tako da susret sa Novakovm nije moguć pre finala. U tom delu ‘kostura’ su i Endi Mari (Velika Britanija, 4), Mardi Fiš (SAD, 6), Tomaš Berdih (češka Republika, 7)…

„Pauza je došla u pravo vreme, kako za mene, tako i za većinu vrhunskih igrača. Imali smo iscrpljujućih šest meseci iza nas, što se posebno odnosi na mene. Toliko sam mečeva odigrao i bio sam uspešan, ne mogu da se požalim, ali bilo mi je potrebno da napunim baterije i spremim se za naredne izazove“, rekao je Novak.

Branilac titule na kanadskom Mastersu je Britanac Endi Mari.

Prošle godine, Novak je zaustavljen u četvrtfinalu od Rodžera Federera.

Novak će u Montrealu nastupiti i u igri parova. Zajedno sa sunarodnikom Jankom Tipsarevićem, startovaće takmičenje okršajem protiv kombinacije Mark Nouls (Bahami) / Filip Pečner.

Srećno Nole!

Podeli post