Rolan Garos: Novak protiv Koroljeva na startu!


U nedelju, 23. maja 2010. startuje drugi Grand Slam turnir u tekućoj sezoni (Roland Garros), koji će okupiti najbolje igrače sveta.

Petnaest dana trajaće borbe u arenama teniskog kompleksa Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu, da bi epilog „dobili“ 6. juna u vidu šampiona u muškoj konkurenciji od 128 tenisera.

Mečevi prvog kola na programu su tokom prva tri dana turnira, koji će se odigrati na ukupno 16 terena, od kojih su tri glavna: Filip Šatrije, Suzan Lenglen i teren broj 1.

Odlukom žreba, Novak će se u prvom meču sastati sa Kazahtancem Evgenijem Koroljevim, koji na svetskoj rang listi zauzima 73. poziciju. Biće ovo njihov drugi međusobni duel. Novak je bio ubedljiv 2007. godine u trećem kolu Indijen Velsa – 6:2, 6:1.

U nastavku takmičenja na Noletovom putu su sledeći teniseri:

2. kolo: Kei Nišikori (Japan), Santjago Hiraldo (Kolumbija)
3. kolo: Viktor Hanesku (Rumunija, 31)
4. kolo: Huan Karlos Ferero (Španija, 16), Sem Kveri (SAD, 18)
četvrtfinale: Endi Rodik (SAD, 6), David Ferer (Španija, 9)
Polufinale: Rafael Nadal (Španija, 2), Fernando Verdasko (Španija, 7), Fernando Gonzalez (čile, 12), Ivan Ljubičić (Hrvatska, 14), Nikolas Almagro (Španija, 19), Lejton Hjuit (Australija, 28)…
Finale: Rodžer Federer (Švajcarska, 1), Endi Mari (Britanija, 4), Robin Soderling (Švedska, 5), Žo-Vilfrid Conga (Francuska, 8)…

Prošle godine, Novak je zaustavljen dosta rano, već u trećem kolu od Nemca Filipa Kolšrajbera rezultatom 4:6, 4:6, 4:6, tako da brani svega 90 poena.

Titulu u Parizu brani Švajcarac Rodžer Federer, koji je u finalu bio bolji od najvećeg iznenađenja turnira, Robina Soderlinga iz Švedske.

Federer je na konferenciji za štampu u subotu izjavio da je Novak svakako jedan od favorita za osvajanje Rolan Garosa.

„Novak Đoković je jedan od onih koje morate smatrati favoritima za titulu ovde, čak i ako ove sezone nije igrao na nivou koji se očekuje od njega. Treba imati na umu da je on već osvojio grend slem. Njegovi rezultati na šljakastim terenima u poslednje tri ili četiri sezone su sjajni. čini se da ima dovoljno dobru igru koja mu omogućava da uvek daleko dogura na Rolan Garosu,“ smatra Federer.

Ukupan naradni fond Rolan Garosa 2010 iznosi 16.807.400 evra. Šampionu će pripasti ček na 1.120.000 evra i 2000 ATP poena.

Podeli post