Rutinska pobeda Noleta protiv Milera

Auto Draft

Prvi nosilac Otvorenog prvenstva Francuske plasirao se u treće kolo pariskog gren slema.

Novak je u svom drugom ovogodišnjem meču na Rolan Garosu lako izašao na kraj sa Žilom Milerom iz Luksemburga savladavši ga maksimalnim rezultatom, po setovima 6:1, 6:4, 6:4.

Tokom jednog časa i 46 minuta koliko je trajao susret na Suzan Lenglen terenu Novak je pet puta oduzeo servis protivniku, koji je u završnici uspeo da dođe do jednog brejka nad našim teniserom.

„Ukoliko vodite sa 2:0 u setovima može ponekad da se dogodi da se opustite. Ipak, ovaj meč je bio težak, uslovi nisu bili laki za igru, teren je bio dosta vlažan i klizav. Činjenica je da iz meča u meč moram da podignem nivo igre, nadam se da ću to biti u stanju. Milerovi udarci imaju dubinu, nije nimalo jednostavno igrati protiv levorukog tenisera, njih na Turu nema mnogo. Takođe, Miler nije igrač koji preterano voli da igra na ovoj podlozi. On izlazi napred, igra voleje, agresivniji je. Moja taktika je bila da ga teram da trči. Par gemova je bilo veoma tesno“, rekao je Novak posle meča.

Statistika: as poeni (3-4), dvostruke servis greške (1-6), direktni poeni (35-23), neiznuđene greške (18-26).

Okršaj trećeg kola Rolan Garosa Novak će odigrati u subotu, a rival će mu biti 19-godišnji Australijanac grčkog porekla, Tanasi Kokinakis (84. igrač ATP liste).

Kokinakis je u drugom kolu posle preokreta savladao sunarodnika i 27. nosioca Bernarda Tomića rezultatom 3:2, po setovima 3:6, 3:6, 6:3, 6:4, 8:6.

Novak i 1.96m visoki Kokinakis se do sada nisu sastajali.

Fotografija: Getty Images

Podeli post