Rutinska pobeda Noleta za plasman u osminu finala Vimbldona

Auto Draft

Najubedljivija pobeda najboljeg tenisera sveta na ovogodišnjem izdanju Vimbldona.

Trijumfom nad 28. nosiocem, Žeremijem Šardijem rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:2 Novak se plasirao u četvrto kolo trećeg Gren Slema sezone.

Ovo je Novakova sedma pobeda u isto toliko duela protiv tri meseca starijeg rivala.

Meč je trajao svega jedan čas i 26 minuta, a Novak je tokom trajanja istog napravio samo tri neiznuđene greške uz 38 direktnih poena.

Tokom prvih sedam gemova uvodnog seta nije bilo nagoveštaja za brejk. Novak je sjajnim riternima u osmom gemu uspeo da uzdrma Šardija, načini brejk, povede sa 5:3 i nekoliko minuta kasnije dođe do 1:0 u setovima.

U drugom i trećem setu na terenu je bukvalno bio samo Novak. Francuski teniser nije imao lek za perfektnu igru prvog nosioca, koji je do kraja duela četiri puta oduzeo servis rivalu (po dva puta u oba seta).

„Šardi je bio šampion Vimbldona u juniorskoj konkurenciji. Uspeo sam da neutrališem njegov snažan servis i održim ravnotežu. Posle brejka u osmom gemu igrao sam sa mnogo samopouzdanja, sve mi je polazilo za rukom. Ono što sam zamislio, to sam i ostvario“, rekao je Novak nakon duela.

Statistika meča ubedljivo je na strani Novaka: as poeni (8-6), dvostruke servis greške (1-4), direktni poeni (38-18), neiznuđene greške (3-14), ukupno poena (94-53).

Ovo je bio Novakov 42. duel na vimbldonskoj travi posle kojeg ima odnos pobeda i poraza 35-7.

U osmini finala londonskog Gren Slema Novak će u ponedeljak igrati protiv Nemca Tomija Hasa (13. nosilac), koji je eliminisao Španca Felisijana Lopeza posle četiri odigrana seta.

„On je protivnik koji zaslušuje svako poštovanje. Trenutno igra svoj najbolji tenis. Igrali smo i ranije na travi, tako da u ovom meču zaista ne vidim favorita“, izjavio je Srbin o svom narednom rivalu.

Novak je do sada odigrao osam duela protiv Hasa, od kojih mu je pripalo pet. Poslednji put sastali su se u četvrtfinalu Rolan Garosa kada je pobedu odneo naš teniser rezultatom 3:0.

S obzirom da u ponedeljak počinje mesec jul, Novak vam poklanja desktop pozadinu za sedmi mesec 2013. Kliknite ovde ze preuzimanje.

Fotografija: AP

Podeli post