Šangaj: Gaske lak plen za Noleta – 6:1, 6:1! Pobeda i u dublu!


Možda i najbolji Noletov meč do sada na kineskoj turneji.

Gotovo savršenom igrom u osmini finala Masters turnira u Šangaju, Nole je za samo 58 minuta sa 6:1, 6:1 srušio Rišara Gaskea iz Francuske i tako došao do treće pobede nad 31. teniserom sveta.

I set. Fantastična igra Novaka, gotovo bez greške iz bilo kog dela terena. Potpuna kontrola nad setom od prvog do poslednjeg poena. Odličan servis, izvanredni riterni za tri brejka i ekspresnih 6:1.

II set. Novak nastavlja sa raznovrsnom igrom, Gaske ne može da se „sastavi“. Srpski teniser niže gem za gemom bez milosti za 3:0. Pri tom rezultatu usledio je medicinski tajm-aut za Francuza zbog bolova u stopalu. Po povratku na teren Novak je imao tri vezane brejk lopte, Gaske osvaja pet poena u nizu i zaustavlja seriju našeg tenisera od 6:0. Potom novi niz Srbina za rezultatsku reprizu iz prvog seta.

„Igram izuzetno dobro, dobro se krećem, motivisan sam, mentalno spreman i pun sam energije. Nisam se mnogo istrošio u Pekingu. Uzeo sam titulu, a nisam ispustio ni jedan set“, rekao je Novak nakon meča 3. kola.

Statistika meča: as poeni (4-3), direktni poeni (26-6), neiznuđene greške (18-21).

Za svoju 52. pobedu u 2010. godini Nole će se u petak u okviru četvrtfinala Šangaja boriti protiv Giljerma Garsije Lopeza (Španija), koji je iznenadio sedmog nosioca, čeha Tomaša Berdiha – 7:6, 6:3.

U dosadašnjim susretima protiv Garsije Lopeza, Novak vodi sa 3-0. Poslednji put sastali su se u prvom kolu Dubaija ove godine (6:4, 6:4).

U paru sa Džonatanom Erlihom (Izrael) Novak se plasirao u drugo kolo konkurencije dublova. Srpsko/izraelski tandem je lako sa 6:3, 6:1 savladao francusku kombinaciju koju sačinjavaju Žo-Vilfred Conga i Majkl Ljodra.

Protivnici Noleta i Erliha u drugom kolu biće drugi nosioci turnira Nenad Zimonjić (SRB) i Danijel Nestor (CAN).

Podeli post