Novak nije uspeo da sruši pretposlednju prepreku u Beogradu i plasira se u finale Serbia Opena.

Tri časa i 25 minuta trajao je polufinalni maraton između Novaka Đokovića (1) i Aslana Karaceva (3) na centralnom terenu Teniskog centra Novak. Pobeda je posle tri odigrana seta i gladijatorske borbe pripala ruskom teniseru rezultatom 5:7, 6:4, 4:6.

Jedan prilično netipičan ATP meč odigrali su srpski i ruski igrač u toku kojeg je viđeno čak 12 brejkova i 44 brejk šanse.

Prvi set trajao je čak 70 minuta. Posle velike borbe pripao je Karacevu iako je Novak bio taj koji je bolje ušao u susret i poveo sa 3:0. Rus je pri ovom rezultatu zaigrao ofanzivnije i bio savršen pri riternu. Novak je pri vođstvu rivala od 5:4 vratio brejk, iznednačio na 5:5, a potom je pretrpeo novo oduzimanje servisa koje ga je koštalo seta.

Serija brejkova nastavila se u drugom setu. Ponovo je Novak stekao inicijalnu prednost, došao do 2:0, da bi Karacev u nastavku vezao četiri gema (dva brejka). Nakon 2:4 usledio je Novakov preokret. Četiri gema u nizu, tri fantastična poena na kraju desetog gema za izjednačenje u setovima.

Za razliku od prva dva seta u odlučujućem nije bilo mnogo brejkova, ali je obilovao propuštenim brejk šansama sa obe strane. U tom nadmetanju profitirao je Karacev, oduzeo Novaku servis u sedmom gemu i tu praktično obezbedio pobedu, iako je Novak u poslednjem gemu ima dve prilike za 5:5.

Novak će početkom iduće nedelje sa svojim timom doneti odluku o sledećem turniru u nastavku sezone na šljaci.

Fotografija: Fonet

Podeli post