Serbia Open sve bliži, objavljen spisak igrača!


Nešto više od mesec dana ostalo je do početka prvog ATP turnira u Beogradu ikada. Prestonica Srbije ugostiće najbolje igrače sveta od 2. do 10. maja 2009.

Radovi na organizaciji teku po planu, a u utorak uveče organizatori su saopštili i spisak od 19 igrača koji će nastupiti u glavnom žrebu.

Na terenima Sportsko-rekreativnog centra „Milan Gale Muškatirović“ prvi nosilac će biti treći teniser sveta, Novak Đoković, a ostatak polja čine Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Radek Stepanek, Igor Andreev, Ivo Karlović, Ivan Ljubičić, Victor Hanescu, Andreas Seppi, Sam Querrey, Marcel Granollers, Christophe Rochus, Kristof Vliegen, Arnaud Clement, Nicolas Devilder, Guillermo Canas, Leonardo Mayer, Nicolas Massu, Daniel Marcos.

Pored navedenih 19 tenisera, u glavnom žrebu naći će se i 4 kvalifikanta, 3 igrača kojima će biti dodaljena vajld karta i 2 kao “specijalni izuzeci”.

“čast mi je što mogu da vam potvrdim da će u maju na ‘MGM’ teniskom kompleksu, zajedno sa Novakom, igrati i najbolji svetski teniseri. Oni su oduševljeni što dolaze u Beograd i što imaju priliku da budu upisani kao igrači koji su učestvovali na prvom ATP turniru u Srbiji. Siguran da će publika na Dorćolu doživeti nešto neponovljivo i da će se cela Srbija osećati kao deo sveta“, izjavio je direktor turnira Goran Đoković.

U dubl konkurenciji Serbia Open-a nastupiće 16 parova.

Turnir u Beogradu igraće se za nagradni fond od 450 hiljada evra. Pobedniku će pripasti ček na 73.000 evra i 250 ATP poena.

Podeli post