Šesti trijumf Noleta nad Haneskuom za treće kolo Pariza


U drugom kolu Rolan Garosa Nole je po šesti put u karijeri savladao Viktora Haneskua, 60. igrača sveta rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 6:1, 2:3, kada je Rumun bio prinuđen da preda meč zbog povrede.

Plasmanom u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske Novak je svom fantastičnom nizu dodao i 39. pobedu, 22. na Rolan Garosu u karijeri.

Brutalnu igru koju smo navikli da gledamo u poslednjih šest meseci, Nole je demonstrirao i u svom drugom meču na drugom po redu Grend Slem turniru u 2011. godini.

Prvi set trajao je 37 minuta, tokom kojih je „pao“ samo jedan brejk, koji je u poslednjem, desetom gemu pripao Novaku i doneo mu vođstvo u setovima.

Još moćniji Novak u drugom setu. Dva brejka, u drugom i četvrtom gemu za 25 minuta uvećali su Noletovu prednost u setovima na 2:0.

Pri vođstvu od 3:2 u trećem setu Hanesku je zbog povrede odlučio da ne nastavi meč.

„Nikad nije dobro videti protivnika da na ovaj način završi meč“, rekao je Novak nakon susreta. „Igrao sam dobro tokom celog meča. Važno je u ovom stadijumu turnira provesti što manje vremena na terenu. Najbitnije je da ostanem fokusiran. Ovo su najboljih šest meseci u mojoj karijeri, nadam se da ću nastaviti da igram u istom ritmu.“

Statistika 89 minuta dugog meča: as poeni (2-3), direktni poeni (29-22), neiznuđene greške (13-14).

U trećem kolu Rolan Garosa Nole će se u petak sastati sa 25. nosiocem, Huan Martin del Potrom, koji je rezultatom 3:0 bio bolji od Slovenca Blaža Kavčića.

„Del Potro je odličan igrač koji zaslužuje da se vrati u Top 5. Nismo igrali dugo, a on je sada željan pobeda. Biće to težak meč, on sjajno servira i udara lopticu izuzetno snažno.“

Srpski i argentinski igrač tri puta su se sastajali do sada, uz maksimalan učinak Noleta od 3-0 bez ijednog izgubljenog seta.

2009. Masters turnir u Rimu – četvrtfinale – 6:3, 6:4
2008. Masters kup u Šangaju – Round Robin – 7:5, 6:3
2007. US Open – Treće kolo – 6:1, 6:3, 6:4



Pred Noletov meč trećeg kola Rolan Garosa predstavljamo Vam zanimljiv video klip putem kojeg ćete saznati šta se sve nalazi u Noletovoj torbi sa kojom uđe na teren:

Podeli post