Najbolji teniser sveta pobedom je otvorio sezonu turnira na šljaci u Evropi.

Novak je u drugom kolu „Rolex Monte-Carlo Masters“-a savladao talentovanog 19-godišnjaka iz Italije, Janika Sinera (ATP #22) rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:2.

Siner je tokom jednog časa i 34 minuta pružao sjajan otpor Novaku i pokazao da nije slučajno došao do finala Mastersa u Majamiju.

U prvom setu teniseri su napravili ukupno pet brejkova. Najpre je Siner u trećem gemu oduzeo servis Novaku, da bi se srpski teniser vratio već u sledećem. Novim brejkom Novak je došao do 4:2, potom i 5:2. Italijan se rezultatski vratio u devetom gemu, neutralisao Novakov brejk i smanjio na 5:4. Dvostruki šampion u nastavku nije dozvolio potpuni povratak Sinera u set, već je treći put došao do brejka i osvojio uvodni set rezultatom 6:4.

Novak je u drugom setu podigao igru na znatno viši nivo, dva puta bio dominantan na servis protivnika i posle 6:2 došao do 10/10 u 2021. godini.

Statistika: as poeni (0-1), dvostruke servis greške (2-2), direktni poeni (20-17), neiznuđene greške (21-28), broj osvojenih poena (67-55).

Novakov protivnik u osmini finala Monte Karla u četvrtak biće Daniel Evans (ATP #33). Biće to njihov prvi međusobni duel.

Britanac je napravio iznenađenje pobedom nad 13. nosiocem iz Poljske, Hubertom Hurkačem, u dva seta, rezultatom 6:4, 6:1.

Fotografija: Profimedia

Podeli post