Novak je pobedom započeo nastup na 140. izdanju Otvorenog prvenstva SAD.

Prvi teniser sveta i prvi nosilac je u meču prvog kola US Opena bio bolji od Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:1.

„Dobro sam počeo meč, set i brejk prednosti. Onda su se stvari zakomplikovale, izgubio sam fokus, a on je manje grešio. Uneo je varijacije u svoju igru. Damir je jedan od najbržih igrača na ATP turu, mnogo lopti je vratio. Odigrao je neke divne poteze. Drago mi je da sam drugi set uspeo da rešim u svoju korist. U trećem setu sam podigao nivo igre i to mi je omogućilo da slavim“, rekao je Novak posle meča.

Susret na najvećem teniskom stadionu na svetu trajao je jedan čas i 58 minuta.

Nakon što je u inicijalnom gemu spasio jednu brejk loptu, Novak je u sledećem iskoristio prvu i oduzeo servis Džumhuru. Dva gema kasnije, još jednom je došao do brejka i poveo sa 4:0, zatim i 5:0. Novak je set lagano priveo kraju, 6:1.

Počeo je srpski teniser dobro i drugi set, u trećem gemu uzeo servis teniseru iz Bosne i Hercegovine i poveo sa 2:1. Ubrzo potom, Džumhur je vratio izgubljen servis i izjednačio na 2:2. Usledilo je nekoliko dugih gemova, sa mnoštvom brejk lopti, ali su obojica tenisera uspeli da sačuvaju svoj servis. Sve do devetog gema kada je Novak iskoristio drugu od tri vezane brejk lopte. Brejk je materijalizovao na svoj servis gem i posle 6:4 se približio na set od pobede.

Novak je u trećem setu pokazao igru koja ga je krasila u prvom i sa tri brejka priveo kraju svoj prvi meč na drugom gren slemu u 2020. godini.

Statistika: as poeni (5-2), dvostruke servis greške (5-8), direktni poeni (31-24), neiznuđene greške (29-41), broj osvojenih poena (104-72).

Novak će u drugom kolu US Opena u sredu igrati protiv Britanca Kajla Edmunda (ATP #44), koji je u uvodnom meču u Njujorku savladao Aleksandera Bublika iz Kazakhstana rezultatom 3:1.

Biće to njihov sedmi po redu međusobni duel. Novak je kao pobednik izašao iz pet.

Da podsetimo, Novak na US Openu brani četvrto kolo iz 2019. godine.

Noletov desktop kalendar za mesec septembar 2020. možete preuzeti ovde.

Fotografija: Profimedia

Podeli post