Siguran start Novaka u Melburnu

Novak je pobedom započeo put ka odbrani titule na Australijen Openu.

U prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije najbolji teniser sveta i prvi nosilac u Melburnu je bez većih problema savladao 60. igrača sveta, Francuza Pol-Anri Matjea rezultatom 6:2, 6:4, 7:5.

Susret je trajao jedan čas i 42 minuta tokom koji je srpski teniser odservirao devet as poena, načinio dve dvostruke servis grešake, ostvario 31 direktan poen i 15 neiznuđenih grešaka.

U prvom gemu meča Novak je brejkom nagovestio kako će se odvijati situacija na terenu. Isti je duplirao u petom gemu da bi tri gema kasnije došao do vođstva u setovima posle 6:2.

Identičan start drugog seta za Srbina. Brejk u uvodnom gemu Novaku je bio dovoljan da dođe do 2:0 posle 6:4 i 33 minuta.

Treći set i pobednik susreta odlučen je u 11. gemu kada prvi igrač sveta stiže do četvrtog brejka u okršaju.

„Lepo je vratiti se u Melburn. Matje i ja smo odigrali izuzetno kvalitetan meč. Zadovoljan sam. Dobra igra za prvo kolo. Potpuno sam kontrolisao meč u prva dva seta. On je podigao igru na viši nivo, veoma je dobro udarao sa osnovne linije i servis ga je odlično služio. Bilo je teško doći do brejka. Ali u 11. gemu sam uspeo, odigrao sam nekoliko dobrih poena i dobio meč u tri seta. Bilo je prijatno vreme za igranje tenisa, ne mnogo toplo“, rekao je Novak nakon susreta.

U drugom kolu prvog gren slema sezone Nole će u sredu igrati protiv Amerikanca Rajana Harisona (62. na ATP listi), koji je u svom uvodnom meču bio bolji od Santjaga Hiralda iz Kolumbije rezultatom 3:1.

Novak se dva puta do sada sastajao sa Herisonom. Iz oba duela je izašao kao pobednik, 2012. u drugom kolu Vimbldona (6:4, 6:4, 6:4) i 2011. u drugom kolu Sinsinatija (6:2, 6:3).

Fotografija: Getty Images

Podeli post