Siguran start Novaka u Torontu

Bez izgubljenog seta Novak je počeo pohod ka odbrani titule na Rodžers kupu.

U drugom kolu Masters turnira u Torontu drugi teniser sveta nadigrao je Australijanca Bernarda Tomića (49) rezultatom 6:2, 6:3. Susret je trajao jedan čas i 11 minuta.

Tokom prvih 41 minuta teniseri su načinili popriličan broj grešaka. Brejkovima u šestom i osmom gemu Novak je stigao do vođstva u setovima (6:2).

Jedini brejk u drugom setu „pao“ je u osmom gemu, do istog je stigao naš teniser za vođstvo od 5:3 i siguran servis nakon koga je bez većih problema zatvorio uvodni meč na Rodžers kupu.

„Odigrao sam pristojan meč, s obzirom da je prvi na turniru. Trebalo mi je vremena da uđem u ritam, kao što je trebalo i većini igrača koji su ovde došli sa Olimpijskih igara u Londonu. Bilo je veoma teško, ovde nismo ni dva dana, ali volim da igram na tvrdoj podlozi, to je moj teren“, rekao je Novak nakon meča.

U trećem kolu kanadskog Mastersa, Nole će igrati protiv Amerikanca Sema Kverija, 35. igrača sveta. Meč je trebalo da se odigra u četvrtak uveče od 21 čas po našem vremenu, ali je zbog celodnevne kiše u Torontu otkazan i pomeren na petak (oko 19 časova po našem vremenu).

Kveri je u drugom kolu iznenadio Japanca Keija Nišikorija, 13. nosioca.

Novak i Kveri sastajali su se tri puta do sada uz stopostotan učinak srpskog tenisera.

Ako savlada Kverija, Novak će već u noći između petka i subote oko 03.00h odigrati i četvrtfinalni duel protiv boljeg iz meča između Tomija Hasa i Radeka Štepaneka.

Photo: Tennis Canada

Podeli post