Sigurna pobeda Novaka za plasman u treće kolo Australijen Opena

Auto Draft

Novak je zabeležio i drugu od ukupno sedam pobeda koliko mu je neophodno da bi odbranio titulu na Otvorenom prvenstvu Australije.

U drugom kolu prvog gren slema sezone najbolji teniser sveta je bio bolji od još jednog devetnaestogodišnjaka, Kventina Alisa iz Francuske (ATP #187) rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 6:2, 7:6 (7:3).

Alis je za učešće u Melburnu dobio specijalnu pozivnicu organizatora, a u prvom kolu je iznenadio Hrvata Ivana Dodiga i došao do najveće pobede u karijeri.

Prva dva seta trajala su po 28 minuta, a Novak je oba osvojio tako što je po dva puta oduzeo servis rivalu.

Alis je u trećem setu opustio ruku i pružio izuzetan otpor. Tokom prvih dvanaest gemova nije dozvolio Novaku da dođe do brejka. Ipak, prvi nosilac je bio ubedljiv u taj-brejku, 7:3.

Meč je trajao tačno 100 minuta.

„Mislim da sam odigrao dobar meč. Treći set je bio neizvestan, vodili smo veliku borbu. Svaka mu čast kako je odigrao, servirao je odlično”, rekao je Đoković. „U taj-brejku sam zadržao prisebnost i igrao solidan tenis. On je snažan teniser, ima odličan forhend, agresivan je svaki put kada dobije priliku za to. Ima odlične udarce i zaslužio je aplauz na kraju meča”.

Statistika: as poeni (9-9), dvostruke servis greške (0-6), direktni poeni (42-33), neiznuđene greške (14-34).

Meč trećeg kola Australijen Opena Novak će odigrati u petak, a rival će mu biti 28. nosilac Andreas Sepi. Italijan je bez izgubljenog seta nadigrao Denisa Kudlu (SAD).

Nole protiv Sepija ne zna za poraz, 11-0.

Prvi nosilac je svestan da ga u duelu sa Sepijem čeka težak posao: „Prošle godine je pobedio Federera u trećem kolu. Igrao je mnogo puta na najvećim terenima sa najboljim igračima na svetu. Očekujem da će dati sve od sebe da bi pobedio, sigurno me čeka težak meč, a ja ću morati da zaradim svoje poene. Moram da budem spreman za duge razmene udaraca, biće to fizički zahtevan meč. Ali, s obzirom na to kako igram, verujem u uspeh”.

Fotografija: Getty Images

Podeli post