Sinsinati: Federer savladao Novaka u finalu

Sinsinati: Federer savladao Novaka u finalu

Novak nije uspeo da trijumfuje u svom petom finalu Masters turnira u Sinsinatiju i tako postane prvi igrač u teniskoj istoriji koji je osvojio „Zlatni Masters“.

Prvi nosilac na „Western & Southern Open“-u poražen je u meču odluke od Švajcarca Rodžera Federera (2) rezultatom 0:2, po setovima 6:7 (1:7), 3:6.

Federer je tokom prvog seta bio sigurniji na terenu, igrao agresivno, izlazio na mrežu i to mu se isplatilo. U regularnom delu igre Švajcarac je propustio četiri brejk lopte, da bi u taj-brejku sa čak četiri mini brejka stigao do ubedljivih 7:1 posle ukupno 52 minuta. Novak je tokom prvog seta načinio 9 direktnih poena naspram 20 Federerovih, dok je na polju neiznuđenih grešaka srpski teniser je bio u prednosti, 9-15.

U ranoj fazi drugog seta, drugom gemu, Federer je oduzeo servis Novaku, brejk potvrdio u narednom i poveo sa 3:0. Naš teniser u narednih šest gemova nije uspeo da načini ribrejk i vrati se iz teške situacije po treći put ove nedelje u Sinsinatiju.

„Sve čestitke Federeru na sjajnom meču, zaslužio je da pobedi danas. Ovo je peti put da sam u finalu Sinsinatija, ponovo nisam uspeo da trijumfujem, tako da ću morati da sačekam da se Federer penzioniše“, rekao je Novak kroz smeh. „Danas nije bio moj dan. Daću sve od sebe da sledeće godine konačno podignem ovaj trofej. Hvala svima što ste me podržavali tokom proteklih sedam dana. Hvala organizaciji turnira i sponzorima. Hvala mom timu što je uz mene, nadam se da ćemo za nekoliko nedelja u Njujorku da slavimo“, završio je Novak.

Finalni duel je trajao tačno 90 minuta, nakon kojih je Federer došao do sedme titule u Sinsinatiju.

Statistika: as poeni (5-7), dvostruke servis greške (4-2), direktni poeni (19-32), neiznuđene greške (22-23).

Nakon učešća u Sinsinatiju Novak će imati jednonedeljnu pauzu pred početak poslednjeg gren slem turnira u sezoni, US Opena (31. avgust – 13. septembar).

Japanac Kei Nišikori zaustavio je 2014. godine srpskog tenisera u polufinalu Otvorenog prvenstva SAD – 4:6, 6:1, 6:7, 3:6, tako da će braniti 720 ATP poena.

Biće to Noletovo 11. učešće u Njujorku, gde je 2011. osvojio titulu.

Fotografija: Getty Images

Podeli post