Sjajan posao Noleta na praznik rada za polufinale Rima!


Najbolji srpski teniser načinio je još jedan veliki korak na putu ka odbrani titule u Rimu.

On je u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Italije savladao petog tenisera sveta, Argentinca Huana Martina del Potra rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Kao i u jučerašnjem meču, Novak je i danas došao do trijumfa zahvaljujući većem broju vinera (20:8) i manjem broju grešaka (29:31). Bitan podatak je i to da je na svoj drugi servis, Novak osvojio čak 65% poena.

U prepoznatljivom stilu, Novak je ušao u četvrtfinalni duel protiv Argentinca. Već u drugom gemu, došao je do brejka prednosti. U narednom je del Potro uspeo da anulira prednost od jednog brejka, međutim srpski teniser je i dalje bio taj koji je odlučivao o razvoju situacije. To je rezultiralo drugim brejkom i vođstvom od 3:1, što je bilo dovoljno da se osvoji prvi set rezultatom 6:3.

Prvi problemi javili su se u četvrtom gemu drugog seta. Del Potro dobija dve prilike za brejk, koje Novak uspešno spašava i poravnava rezultat na 2:2. Ovaj gem ostavio je posledice na igru Argentinca koji daje Novaku tri vezane prilike za brejk u narednom gemu. Srpski teniser koristi drugu za vođstvo od 3:2 i servis. Do desetog gema nije bilo značajnijih dešavanja na terenu, da bi pri vođstvu od 5:4 Novak propustio meč loptu na servis rivala. Međutim, u narednom gemu na svoj servis, Novak koristi četvrtu meč loptu, sa kojom stavlja pečat na susret koji je trajao jedan čas i 36 minuta.

U borbi za finale Masters 1000 turnira u Rimu, Novak će u subotu od 13.30h odmeriti snage sa Rodžerom Federerom (Švajcarska) koji je savladao Mišu Zvereva (Nemačka) rezultatom 7:6, 6:2.

“Jedva čekam meč, mislim da je odlično za publiku i turnir što ćemo igrati u polufinalu. Obojica smo suočeni sa izazovom. Pobedio me je u oba meča na šljaci (u Monte Karlu 2006. i 2008), ali mislim da sam u formi i da ovog puta imam dobru šansu da mu se revanširam“, istakao je srpski teniser.

Federer je svestan da je u subotu pred njim veliki izazov.

“Nismo se često sastajali na šljaci, ali očigledno je da Novak ponovo igra dobar tenis. Lako je izašao na kraj sa ozbiljnim igračima, tako da mogu samo da se nadam da ću u subotu igrati bolje nego u petak“, rekao je Federer.

Biće to jedanaesti po redu duel Đokovića i Federera. Prednost od 7:3 drži Švajcarac.

Poslednji susret pripao je Novaku u polufinalu Masters 1000 turnira u Majamiju, kada je bilo 3:6, 6:2, 6:3.

Podeli post