Sjajni Nole u finalu turnira u Majamiju protiv Nadala!


Photo: Getty Images

Bez izgubljenog servis gema i bez izgubljenog seta Nole se plasirao u svoje treće finale na Masters turniru u Majamiju!

Serija iz snova u 2011. godini se nastavlja – 23 pobede, bez poraza.

U polufinalu „Sony Ericcson Open“-a Novak je posle 85 minuta igre nadigrao domaćeg tenisera, Mardija Fiša rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:1 i tako ostao apsolutno dominantan u duelima protiv trenutno 15. igrača ATP liste – 6 pobeda u isto toliko mečeva.

Prvi set možemo podeliti na dva dela, period pre kiše i period posle kiše. U trećem gemu Novak je spasio dve brejk lopte sa dva sjajna as poena i poveo sa 2:1. Pri rezultatu 2:2 i 15/30 usledila je pauza od 55 minuta zbog kiše. Po povratku na teren, srpski teniser je zaigrao znatno bolje, spasio još jednu brejk loptu, a potom iskoristio treću šansu na servis rivala i poveo sa 4:2. Servirao je Novak za set pri vođstvu od 5:3. I u ovoj situaciji uspešno je rešio misiju spašavanja dve brejk lopte i nakon 50 minuta poveo sa 6:3.

„Spasila me pauza zbog kiše. Imao sam 45 minuta da se saberem u svlačionici. Osećao sam se mnogo bolje kada smo se vratili,“ rekao je Nole posle pobede.

Nastavio je Novak nalet u drugom setu, dok je Fiš sve više padao na psihološkom planu. Naš teniser, koji je postavljen za drugog nosioca, nizao je brejkove i za samo 35 minuta stigao do 6:1.

„U drugom setu sam povećao samopouzdanje. Dobro sam servirao i riternirao kada je trebalo. Samo nekoliko poena je odlučilo pobednika.“

Statistika: as poeni (5-4), duple servis greške (0-1), direktni poeni (15-15), neiznuđene greške (16-24).



U velikom finalu u nedelju od 19 časova po našem vremenu, Nole će za četvrti trofej u 2011. igrati protiv prvog tenisera sveta Rafaela Nadala, koji je u drugom polufinalnom susretu bio bolji od trećeg nosioca Rodžera Federera rezultatom 6:3, 6:2.

Protiv Nadala Novak ima učinak od 8 pobeda i 16 poraza.

Podeli post