Sjajni Nole u finalu turnira u Pekingu!


Drugu godinu u nizu Nole stiže do same završnice teniskog turnira u Pekingu.

Srpski teniser, koji je postavljen za prvog nosioca ovogodišnjeg turnira imaće priliku da u sutrašnjem finalu dođe do druge uzastopne titule u prestonici Kine, odbrani 500 ATP poena i stigne do desete pobede zaredom u Pekingu.

Novak je u polufinalnom duelu „China Open“-a nadigrao 22. tenisera sveta, Džona Iznera rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:1), 6:2 i tako poveo u međusobnim duelima protiv 206 cm visokog Amerikanca sa 2:0.

Susret je trajao jedan čas i 25 minuta.

„Odigrao sam dobro kada sam imao brejk zaostatka. Pružale su mi se mnoge šanse tokom celog meča, koje sam iskoristio kada je bilo potrebno. Jako sam srećan zbog plasmana u finale“, rekao je Novak nakon meča.

Početak meča obeležio je brejk 22. tenisera sveta. U narednom je Nole propustio dve prilike da se odmah vrati, da bi u šestom gemu iskoristio drugu brejk loptu i posle 1:3 poravnao rezultat na 3:3. Pri vođstvu od 6:5, Novak je na servis rivala imao tri vezane brejk/set lopte, ali je Izner nastavio da odlično servira, spasio brejk lopte i doveo set do taj-brejka. Apsolutna dominacija Novaka, tri mini-brejka donela su mu prvi set rezultatom 7:6 (7:1).

Način na koji je stigao do osvajanja prvog seta dao je Novaku veliku dozu sampouzdanja za nastavak meča. Rutinskom igrom Srbin pravi brejk u prvom, potom i sedmom gemu za konačnih 6:2.



U borbi za titulu, Novak će se u nedelju od 10 časova ujutru (po našem vremenu) sastati sa 11. teniserom sveta Davidom Fererom (Španija), koji je sa 2:1 savladao Ivana Ljubičića (Hrvatska).

Najlepši Noletovi poeni iz polufinalnog duela:

Podeli post