Nole protiv Del Potra za novu titulu u Šangaju (nedelja u 10:30h)!

Sjajni Nole u novom finalu turnira u Šangaju!

Samo jedna pobeda deli najboljeg srpskog tenisera od odbrane titule i novog trofeja u Šangaju!

Nole je u polufinalu šangajskog Mastersa fantastičnom igrom savladao 9. tenisera sveta, Francuza Žoa-Vilfrida Congu rezultatom 6:2, 7:5 i u nedelju će se boriti za svoju 39. titulu u karijeri, petu u 2013. godini.

Novak je odlično ušao u meč oduzevši u drugom gemu Congi servis bez izgubljenog poena. Nekoliko minuta kasnije Srbin je poveo sa 3:0. Uspeo je Francuz u petom gemu da vrati brejk i smanji na 3:2, ali je Novak već u narednom ponovo došao do brejka sa nulom. U osmom gemu Novak i treći put oduzima servis Congi za odlazak na pauzu sa prednošću od 6:2. Tokom 34 minuta koliko je trajao set Novak je načinio samo četiri neiznuđene greške, čak 10 manje od svog protivnika.

I u drugom setu prvi nosilac je zadržao sigurnost pri svom početnom udarcu. Otpor Francuza slomio je u šestom gemu i došao do 4:2. U burnom sedmom gemu, dve katastrofalne sudijske odluke na Novakovu štetu donele su Congi ribrejk, a zatim i izjednačenje, 4:4. Očekivalo se da će set biti rešen u taj-brejku, ali se Novak pobrinuo da u dvanaestom gemu susreta dođe do novog brejka i stavi tačku na polufinalni okršaj.

„Veoma je bitno što sam ušao u finale još jednog turnira. Pokušavao sam da da nateram Congu da više trči po terenu, a smatram da mi je dobar servis dosta pomogao u tome. Znao sam pre susreta da voli da igra bekhend dijagonale, pa mu nisam dopustio da „uđe u udarac“ i zapreti mi iz tog oružja“, rekao je Novak.

Statistika susreta: as poeni (6-5), dvostruke servis greške (2-2), direktni poeni (22-21), neiznuđene greške (14-35).

Nakon još jedne pobede protiv Conge, Novak je uvećao prednost protiv francuskog tenisera na 11-5.

U finalu „Shanghai Rolex Masters“-a Novak će u nedelju od 10:30h (po našem vremenu) igrati protiv Huana Martina del Potra (Argentina, 6) koji je rezultatom 6:2, 6:4 pobedio Rafaela Nadala (Španija, 2).

Srpski teniser protiv godinu dana mlađeg Argentinca vodi sa 9-3.

Fotografija: Getty Images

Podeli post