Sjajni Novak iz ponora do finala turnira u Bazelu sa Federerom (audio intervju)!


Najbolji srpski teniser, Novak Đoković prvi je finalista ATP turnira u švajcarskom gradu Bazelu (dvorana, 1.755.000 evra).

U fenomenalnom polufinalnom duelu koji je trajao maratonskih dva časa i 31 minuta, drugi nosilac savladao je petog “kosturaša”, Radeka Štepaneka sa 2:1, po setovima 6:7 (4:7), 7:5, 6:2.

Bio je Novak na ivici ponora, kada je usledila magija! Tri meč lopte za Štepaneka Novak pretvara u osvojen drugi set, koji mu je bio čvrsta ulaznica za pobedu!

U uvodnom gemu Štepanek je propustio dve prilike za brejk. U nastavku smo videli sigurnu igru sa obe strane, igrao se gem za gemom, sve do taj-brejka, u kome čeh pravi jedan mini-brejk više koji mu je doneo osvajanje prvog seta rezultatom 7:6 (7:4).

U nastavku meča Štepanek je nastavio sjajno da servira. I pored toga, Novak je u petom gemu uspeo da dođe do dve brejk lopte, ali je realizacija izostala. Pri rezultatu 4:5, češki teniser je na Novakov servis imao tri vezane meč lopte. Fantastični Srbin uspeva da ih spasi, i osvoji gem za 5:5. Jedanaesti gem možemo nazvati gemom velikog preokreta. Ne samo zato što je Novak konačno slomio otpor Štepaneka i oduzeo mu servis, već zato što je posle dva časa igre po prvi put došlo do brejka! U narednom gemu, Novak pun samopouzdanja osvaja svoj servis gem i izjednačuje rezultat u setovima na 1:1 posle 7:5.

Nakon dramatične završnice drugog seta, meč je krenuo u potpuno suprotnom pravcu. Novak osvaja prva dva gema odlučujućeg seta i time seriju povećava na pet uzastopnih. To je ujedno bio i početak kraja za čeha, koji je pretrpeo još jedan brejk. To je psihološki nadmoćnijem Novaku doneo trijumf posle 6:2.

Šesti meč dvojice tenisera doneo je trećem na ATP listi vođstvo od 5:1 u međusobnim duelima.



U svom devetom finalu u 2009. godini, Novak će sutra od 15.15h igrati protiv prvog tenisera sveta, Švajcarca Rodžera Federera. Njihov poslednji meč odigran je u polufinalu ovogodišnjeg US Open-a gde je Nole pretrpeo poraz od 3:0 (7-6(3), 7-5, 7-5). Ulaze u svoj 14. duel, a trenutno je uspešniji Federer (9:4).

Direktan prenos možete pratiti na Sport klubu!

Podeli post