Sjajni Novak u polufinalu Rolan Garosa! U petak spektakl protiv Rafe!

Sjajni Novak u polufinalu Rolan Garosa! U petak protiv Nadala!

Još jedan fantastičan meč Novaka u Parizu!

Najbolji teniser sveta plasirao se u svoje treće uzastopno polufinale Otvorenog prvenstva Francuske pošto je u sredu popodne eliminisao 12. nosioca iz Nemačke, Tomija Hasa maksimalnim rezultatom, po setovima 6:3, 7:6 (7:5), 7:5.

Tokom čitavog duela Novak je bio izuzetno siguran na svoj servis, osvojiviši veliki broj gemova bez izgubljenog poena. Otpor Hasa u prvom setu pao je u sedmom gemu, koji je Novaku doneo prednost od 4:3. Novim brejkom u devetom gemu Novak posle 30 minuta igre odlazi na pauzu sa vođstvom od 1:0 (6:3).

Drugi set doneo je ravnopravnu igru obojice tenisera tokom prvih dvanaest gemova. Jedan mini-brejk više u taj-brejku omogućio je Novaku osvajanje ovog perioda igre rezultatom 7:5 posle 50 minuta.

Posao započet u prva dva seta Novak je priveo kraju u trećem u kojem je prvi došao do brejka i to u petom gemu. Odmah u sledećem Has je prvi put oduzeo srpskom teniseru servis i izjednačio na 2:2. Do novog brejka Novak je stigao u sedmom gemu, koji je Nemac anulirao u desetom i poravnao na 5:5. U jedanaestom gemu Novak se posle još jednog brejka približio polufinalu, koje je obezbedio nakon svog servis gema.

Meč je trajao dva sata i 13 minuta.

„Nisam baš najzadovoljniji svojom igrom, znam da mogu bolje, ali uslovi na terenu nisu bili laki. Teren je bio dosta klizav, mnogo brži nego centralni. Bilo je prilično opasno, on je igrao vrlo agresivno. Odigrao sam dosta dobro u presudnim trenucima, u prvom setu sam bio odličan, a posle sam imao poteškoća. Imao sam priliku da ranije završim posao. Srećan sam što sam se plasirao u polufinale, hvala mnogo publici na velikoj podršci“, rekao je Novak posle meča.

Statistika: as poeni (11-4), dvostruke servis greške (0-5), direktni poeni (46-19), neiznuđene greške (25-34).

Ovom pobedom Nole se revanširao 35-godišnjem Hasu za poraz u trećem kolu ovogodišnjeg Mastersa u Majamiju.

U polufinalu Rolan Garosa u petak sastaće se prošlogodišnji finalisti, Nole (1) i Rafa (3).

Španac je u četvrtfinalu bio bolji od devetog nosioca Stanislasa Vavrinke 6:2, 6:3, 6:1.

Novak i Nadal sastajali su se 34 puta do sada uz prednost Španca 19-15.

Prvi i treći nosilac samo jednom ove sezone ukrstili su rekete. Bilo je to u velikom finalu Masters turnira u Monte Karlu kada je trijumfovao Novak (6:2, 7:6).

„Pre ili kasnije bih se sastao sa Nadalom, to je neka tradicija na Rolan Garosu. On je najbolji igrač svih vremena na ovoj podlozi. Finale Monte Karla mi daje puno samopouzdanja pred polufinalni duel. Očekujem veliku borbu“, rekao je Novak o svom sledećem rivalu.

Fotografija: AP

Podeli post