Sjajni Novak zaustavio Federera za veliko finale Pariza protiv Ferera!

Sjajni Novak zaustavio Federera za veliko finale Pariza!

Nole će se u nedelju od 15:00h boriti za svoju drugu titulu na Masters turniru u Parizu!

Najbolji srpski teniser imao je set i brejk zaostatka u polufinalnom duelu protiv Rodžera Federera, ali je na fantastičan način uspeo da se vrati u meč i dobije Švajcarca rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:2.

Izuzetno veliki broj neiznuđenih grešaka pratio je Novaka tokom prvog seta. Već u uvodnom gemu srpski teniser je spasio jednu brejk loptu, da bi mu Federer dva gema kasnije oduzeo servis i poveo sa 2:1. U poslednjem, desetom gemu, Novak je propustio četiri brejk lopte i poslednju šansu da se vrati u set, tako da je raspoloženi Švajcarac poveo sa 1:0 (6:4).

Nije Novak uspeo da pronađe svoju igru i na samom početku drugog seta. Federer mu je odmah oduzeo servis, da bi drugi nosilac u predstojećem prvi put „brejknuo“ rivala i izjednačio na 1:1. Ovo se sasvim sigurno može nazvati prelomnim trenutkom meča, jer je Novak u nastavku bio taj koji je dominirao na terenu. U šestom gemu naš teniser je odličnom defanzivom uspeo da preokrene situaciju u svoju korist i napravi brejk, koji mu je tri gema kasnije doneo osvajanje drugog seta rezultatom 6:3 posle 39 minuta.

U trećem setu Novak je povećao broj direktnih poena, a smanjio broj grešaka. Nakon što je u trećem gemu Federer imao 30:0 na svoj servis, Novak je vezao četiri odlična poena koja su mu donela novi brejk i približenje pobedi. U sedmom gemu srpski teniser još jednom oduzima servis Švajcarcu da bi u sledećem na svoj servis meč lagano privodi kraju.

„Ključ pobede je bio u tome da ostanem u igri. Znao sam da će biti veoma agresivan od početka, da će izlaziti na mrežu i svoje prilike je koristio veoma dobro,“ rekao je Đoković. „Bio je veoma efikasan na mreži. Posle prvog seta sam pokušao da smanjim broj neiznuđenih grešaka i odigram dobro kada je bilo najpotrebnije i mislim da sam odigrao veoma dobro u drugom i trećem setu.“

Statistika susreta je na strani Novaka: as poeni (7-5), dvostruke servis greške (5-4), direktni poeni (27-23), neiznuđene greške (24-37).

Meč je trajao tačno dva časa, a ovom pobedom Novak je smanjio prednost Federera u međusobnim duelima na 14-16.

Novi „sudar“ Novak i Rodžer imaće već sledeće nedelje na ATP World Tour finalu u Londonu, s obzirom da je žrebom odlučeno da se obojica nalaze u B grupi.

U finalu pariskog Mastersa Novak će igrati protiv Španca Davida Ferera (3) koji je iznenadio prvog nosioca Rafaela Nadala – 6:3, 7:5.

U dosadašnjim okršajima protiv Ferera Novak vodi sa 10-5. Poslednji put Srbin je dobio Španca u polufinalu ovogodišnjeg Australijen Opena (6:2, 6:2, 6:1).

Sjajni Novak zaustavio Federera za veliko finale Pariza!
Nole i fudbaler Zlatan Ibrahimović nakon prvog polufinala Pariza

Fotografije: Getty Images

Podeli post