Spektakularna pobeda Noleta protiv Monfisa, u polufinalu Montreala protiv Conge!


Photo: AP

Fantastičnom igrom u četvrtfinalu Masters turnira u Montrealu Nole je stigao i do 51. pobede u sezoni.

Samo 73 minuta igre bilo je potrebno najboljem svetskom teniseru da i više nego ubedljivo iz daljeg toka takmičenja izbaci sedmog igrača ATP liste Gaela Monfisa posle dva odigrana seta – 6:2, 6:1.

Snažna razmena udaraca datirala je bukvalno od prvog poena. Nakon što je u četvrtom gemu propustuio tri vezane brejk prilike, Novak je nakon osvajanja servis gema za vođstvo od 3:2 poptuno eksplodirao i ušao u veliku seriju. Nizali su se servis gemovi i brejkovi za Srbina, a kako se meč bližio kraju tenis je bio sve atraktivniji, prepun sjajnih poena i zabave za publiku. Pri rezultatu 5:0 za Novaka, Monfis je konačno uspeo da prekine niz od devet izgubljenih gemova, ali ne i da spreči našeg igrača da u sledećem privede posao kraju.

„Bez sumnje, odigrao sam najbolji meč na turniru. Bio sam veoma agresivan i trudio sam se da Monfisa non stop držim pod pritiskom i uspeo sam u tome, bilo je fantastično, nisam mu dao da misli“, rekao je Novak koji još nije ispustio set na turniru.

Statistika meča: as poeni (1-3), duple servis greške (0-3), direktni poeni (18-8), neiznuđene greške (15-19).

Posle sedam duela protiv Monfisa, Nole sada vodi sa 7-0.

U polufinalu Rodžers kupa Nole će u noći između subote i nedelje u 02.00h (po našem vremenu) igrati protiv Francuza Žoa-Vilfrida Conge (16. na svetu), koji je posle Rodžera Federera izbacio i Španca Nikolasa Almagra.

Očekuje nas deveti po redu okršaj između Srbina i Francuza. Trenutno vodi Conga sa 5-3. Poslednji susret pripao je Novaku u polufinalu ovogodišnjeg Vimbldona.

Drugo polufinale čine Janko Tipsarević i Mardi Fiš.

Podeli post