Novak se u velikom stilu vratio na teren nakon dva i po meseca odsustva sa teniske scene.

Nakon trećeg meča drugog dana takmičenja na Lejver kupu u Londonu, najbolji srpski teniser doneo je timu Evrope vođstvo od 6:4 protiv tima sveta. U svom uvodnom meču na turniru Novak je superiornom igrom nadigrao Amerikanca Frensisa Tiafoa rezultatom 6:1, 6:3.

Koliko je Novak bio dominantan na terenu govori podatak da u prvom setu nije izgubio nijedan poen na svoj servis – 100% realizacija i prvog i drugog servisa. Ukupno je četiri puta došao do brejka nad rivalom.

Posle kratke pauze Novak je ponovo izašao na teren. U paru sa Mateom Beretinijem doneo je timu Evrope nova dva boda u dubl okršaju protiv Aleksa de Minora (Australija) i Džeka Soka (SAD) – 7:6, 6:2.

Da podsetimo, nakon prvog dana takmičenja u Londonu rezultat je bio nerešen, 2:2. Beretini je drugi dan otvorio pobedom nad Feliksom Ožer Alijasimom, Fric izjednačio protiv Kamerona Norija, da bi potom Novak ponovo doneo prevagu timu Evrope. Dubl je doneo osetnu prednost od 8:4.

Nedelja je dan odluke. Novak će nastupiti samo u pojedinačnoj konkurenciji, a rival će mu biti Feliks Ožer-Alijasim (Kanada). Taj duel na programu je oko 15 časova po srednjeevropskom vremenu.

Prvi tim koji dođe do 13 poena pobednik je Lejver kupa. Svaka pobeda trećeg dana takmičenja nosi tri boda.

Fotografija: Profimedia

Podeli post