Srbija bez drugog kola Svetske grupe Dejvis kupa!


Photo by Srđan Stevanović (TSS)

Novak Đoković nije uspeo da savlada Rafaela Nadala i izjednači rezultat špansko-srpskog duela, koji bi Srbiji doneo nadu da se eventualnim trijumfom u petom meču domogle drugog kola Svetske grupe Dejvis kupa.

Prvi teniser sveta savladao je najboljeg srpskog igrača ubedljivim rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 6:4, 6:1 za 2 časa i 28 minuta i tako doneo Španiji odlučujući poen za vođstvo od nedostižnih 3:1.

U početnoj fazi meča teniseri su napravili po jedan brejk, najpre Nadal u petom gemu, da bi Novak uzvratio već u sledećem. Kod rezultata 4:3 za srpskog tenisera, Nadal pojačava ritam i prepušta Đokoviću samo jedan poen u sledeća tri gema, za 6:4 i vođstvo od 1:0 u setovima.

Odlučujući momenat drugog seta desio se u devetom gemu, kada španski teniser oduzima Novakov servis, a zatim bez problema osvaja naredni gem za 6:4.

Nakon što nije uspeo da iskoristi dve brejk lopte za prednost od 2:0 u trećem setu, Novak je psihički pao, napravio mnogo neiznuđenih grečaka i dozvolio svetskom broju jedan da osvoji šest gemova u nizu, za ubedljivih konačnih 6:1.

U poslednjem meču u Benidormu, koji nije imao takmičarski značaj, David Ferer bio je bolji od Viktora Troickog rezultatom 6:0, 6:3, za konačnih 4:1 u korist domaćina.

Da bi i sledeće godine nastupila u Svetskoj grupi Dejvis kupa, Srbija će od 18. do 20. septembra morati da nastupi u plej-ofu.

Podeli post