Teniska reprezentacija Srbije savladala je Francusku rezultatom 2:1 u okviru drugog kola grupe A na ATP kupu i plasirala se u četvrtfinale, koje će se 10. januara odigrati u Sidneju!

Prvi poen Francuskoj doneo je Benoa Fer koji je u dramatičnoj završnici savladao Dušana Lajovića rezultatom 6:2, 6:7 (6:8), 6:4.

Na teren su potom izašli Nole i Gael Monfis. Drugi teniser sveta je iskoristio tri od tri brejk lopte, spasio svih devet i slavio rezultatom 6:3, 6:2.

Meč je trajao jedan čas i 31 minuta nakon kojih je Novak povećao prednost nad Monfisom u međusobnim duelima na neverovatnih 16-0.

Druga pobeda u Brizbejnu donela je srpskom teniseru 75 ATP poena, što je ukupno 100 do sada na ATP kupu.

„Ne pamtim da sam se u karijeri suočio sa većom vlažnošću vazduha od današnje. Uslovi su bili brutalni. Igrati protiv Gaela nikad nije lako. I pre nego što izađete na teren protiv njega znate da ćete imati mnogo razmena. On se nikada ne predaje, strašan je borac“, rekao je Novak posle meča.

Posle kratke pauze, Novak i Viktor su u meču odluke napravili pravi podvig i posle velike borbe savladali iskusni francuski par Nikolas Mau/Eduard Rožer Vaselin rezultatom 6:3, 6:7 (5:7), 10:3.

Srpski dubl je tokom jednog časa i 47 minuta demonstrirao neverovatnu igru i snažnu želju za pobedom. Nakon što su dominantnom igrom osvojili prvi set, Novak i Viktor su pri rezultatu 4:4 u drugom propustili četiri vezane brejk lopte koje su ih u nastavku koštale seta. Produženi taj-brejk počeo je u znaku Francuza koji su poveli sa 3:1. U nastavku je usledila magija srpskog tima i osvajanje devet poena u nizu za veliki trijumf i plasman u četvrtfinale, gde ih u petak čeka jedan od dva najbolja drugoplasirana tima iz neke od grupa.

Pre četvrtfinala, teniseri Srbije će u noći između utorka i srede (od 01h po našem vremenu) odigrati i susret poslednjeg, trećeg kola u okviru grupe A protiv Čilea, ali ishod istog neće imati rezultatski značaj.

Fotografija: Profimedia

Podeli post