Pobedom nad Češkom rezultatom 2:1 i zauzimanjem prve pozicije u grupi E, ekipa Srbija plasirala se u četvrtfinale Junajted kupa u Pertu.

U prvom meču dana Olga Danilović je posle velike borbe poražena od sedme teniserke sveta Markete Vondrušove rezultatom 1:6, 6:3, 3:6.

Srpkinja je pružila odličan tenis, viđen je veliki broj brejkova, ali nije uspela da slomi aktuelnu šampionku Vimbldona.

Novak Đoković doneo je Srbiji poen izjednačenja u duelu protiv Češke.

Prvi teniser ATP liste je u drugom singl meču u grupi E nadigrao Jiržija Lehečku (ATP #31) rezultatom 6:1, 6:7 (3:7), 6:1.

Susret je trajao dva časa i 15 minuta, a Novak je posle ubedljivog prvog seta, drugi posle vođstva od 3:1 izgubio u taj-brejku, da bi u odlučujućem slavio rezultatom 6:1.

Srpski teniser se žalio na bol u desnoj šaci pred početak meča, pa mu je zbog toga ukazan tretman, kako pred start duela, tako i tokom susreta.

Mešoviti dubl u sastavu Olga Danilović/Hamad Međedović odneli su pobedu protiv Mirijam Kolodzijeve i Petra Nouza rezultatom 2:6, 7:6, 10:8 i zakazali četvrtfinalni okršaj protiv zemlje domaćina, Australije.

Taj duel počinje u sredu u 10h ujutru po srednjeevropskom vremenu, a raspored mečeva je sledeći.

Novak Đoković (Srbija) – Aleks de Minor (Australija)
Olga Danilović (Srbija) – Ajla Tomljanović (Australija)
Olga Danilović/Novak Đoković (Srbija) – Storm Hanter/Metju Ebden (Australija)

Fotografija: Profimedia

Podeli post