Srbija u Svetskoj grupi Dejvis kupa posle 5:0!


Reprezentacija Srbije obezbedila je opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa u kojoj će igrati treću sezonu zaredom.

Odlučujući, treći poen u meču sa Uzbekistanom obezbedio je dubl, Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević, pobedom protiv Denisa Istomina i Faruka Dustova rezultatom 6:2, 6:3, 6:2.

Prva dva poena doneli su Janko Tipsarević i Viktor Troicki u petak, tako da singl mečevi koji će se odigrati u nedelju neće imati takmičarski značaj.

Selektor Bogdan Obradović je čestitao igračima na uspehu.

- Drago mi je danas bila ovako lepa atmosfera. U Svetskoj grupi nas sigurno očekuje ozbiljan protivnik, posle svegam voleo bih da u prvom kolu konačno budemo domaćini. Ova publika zaslužuje jedan spektakularan meč – rekao je Obradović.

Žreb za Svetsku grupu Dejvis kupa 2010. biće obavljen u sredu u Ženevi (Švajcarska). Srbija se ne nalazi na listi nosilaca, što znači da će opet moći da se susretne sa nekim od najjačih svetskih timova. Dve godine unazad, izabranici selektora Bogdana Obradovića nisu imali sreće, jer su na startu gostovali u Rusiji i Španiji.

U slučaju da dobijemo Španiju, Rusiju, Izrael, češku ili Nemačku, bićemo domaćini, a ako to budu SAD, Argentina ili Hrvatska, žreb će odlučivati o tome ko će biti domaćin.

Kompletni rezultati:

Petak
Tipsarević (SRB) – Istomin (UZB) 6:2, 5:7, 6:1, 6:3
Troicki (SRB) – Dustov (UZB) 6:4, 3:6, 6:3, 4:6, 6:2

Subota
Zimonjić/Tipsarević (SRB) – Istomin/Dustov (UZB) 6:2, 6:3, 6:2

Nedelja
Troicki (SRB) – Inojatov (UZB) 4:6, 6:4, 6:3
Bozoljac (SRB) – Uzakov (UZB) 6:1, 6:4.

I, da zaključimo. Naši momci su ostvarili maksimalan učinak od 5:0 protiv selekcije Uzbekistana, za ostanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Sve čestitke!

Podeli post