Srpski derbi u Majamiju pripao Noletu

Bez većih problema Nole se plasirao u osminu finala „Sony Ericsson Open“ turnira u Majamiju.

U svesrpskom okršaju trećeg kola, najbolje rangirani teniser sveta i prvi nosilac bez izgubljenog seta nadigrao je 27. nosioca Viktora Troickog rezultatom 6:3, 6:4.

Meč je trajao jedan čas i 25 minuta.

Ovo je Novakova jedanaesta uzastopna pobeda protiv Viktora od 12 odigranih međusobnih duela u karijeri.

Nakon što je u prvom setu došao do brejka u drugom gemu, Novak je u narednom spasio pet brejk lopti, čime je praktično obezbedio osvajanje prvog seta sa razlikom od tri gema.

I u drugom setu Novak na startu pravi prednost brejka i čuva je do četvrtog gema, kada mu Viktor oduzima servis po prvi put u meču i donosi izjednačenje, 2:2. U nastavku nismo gledali previše interesantan tenis, teniseri su pravili veliki broj grešaka, da bi u sedmom gemu Novak došao do novog brejka, vođstva od 4:3 i ključa za vrata osmine finala.

Sledeći na Noletovom putu ka odbrani titule je 17. nosilac, Francuz Rišar Gaske, koji je u trećem kolu bio bolji od Španca Alberta Ramosa rezultatom 6:2, 5:7, 6:3.

Novak i Gaske će u utorak odigrati njihov sedmi duel. Trenunto je 5-1 za srpskog tenisera.

„Gaske je veoma iskusan i raznovrstan igrač. Podjednako dobro igra u defanzivi i ofanzivi. Biće mi veoma neugodno sigurno, ali potrudiću se da izađem na teren i budem agresivan, jer se tako osećam najbolje“, rekao je Novak.

Podeli post