Malo je nedostajalo da Novak Đoković i Fabio Fonjini naprave novi podvig i plasiraju se u finale Masters turnira u Indijen Velsu u konkurenciji dublova.

Srpskog i italijanskog tenisera su posle velike borbe savladali 6. nosioci, Lukaš Kubot (Poljska) i Marselo Melo (Brazil) rezultatom 6:7 (5:7), 6:2, 6:10.

Susret je počeo brejkom poljsko-brazilske kombinacije. Uspeli su Novak i Fonjini da se vrate pri servisu rivala za set, izjednače na 5:5 i izbore igranje taj-brejka. Iako su poveli sa 4:1, Novak i Fabio su izgubili uvodni set rezultatom 6:7 (5:7).

Srpsko-italijanski tandem je mnogo bolje ušao u drugi set. Oduzeli su protivnicima servis u prvom gemu, zatim isto učinili u petom, a potom stigli i do odlučujućeg seta posle sigurnih 6:2.

Tokom većeg dela super taj-brejka prednost je bila na strani Kubota i Mela koji su u ovom delu susreta imali više sreće i na kraju slavili posle jednog časa i 40 minuta.

Zahvaljujući plasmanu u polufinale Indijen Velsa, Novak će se na novoj ATP listi dubla naći oko 125. pozicije, na kojoj trenutno zauzima 221. mesto.

Fotografija: Profimedia

Podeli post