Superiorni Novak rutinskom igrom do polufinala Dubaija

Auto Draft

Još jedan fantastičan meč Novaka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Pobedom nad sedmim nosiocem, Andreasom Sepijem iz Italije ubedljivim rezultatom 6:0, 6:3, najbolji teniser sveta plasirao se u svoje šesto uzastopno polufinale „Dubai Duty Free Tennis Championships“-a.

Teniseri su na terenu proveli jedan čas i pet minuta, nakon kojih je Novak povećao ukupnu prednost nad Italijanom na 10-0.

Nezaustavljivi Novak u prvom setu. Nakon što je Sepi u prvom gemu propustio jednu brejk šansu, apsolutna kontrola nad duelom prešla je u Novakove ruke, koji je posle 25 minuta napravio tri brejka, dozvolivši Italijanu da pri sopstvenom početnom udarcu realizuje samo tri poena. Odigrano je 38 poena, od kojih je Novaku pripalo 27 za osvajanje seta maksimalnim rezultatom – 6:0.

Brejkom u četvrtom gemu Novak je najavio očekivani rasplet, koji se dogodio posle devet odigranih gemova u ovom periodu igre – 6:3.

„Početak drugog seta bio je presudan. Bilo je 15-30 na moj servis, uspeo sam da osvojim taj gem i da u pravom trenutku napravim brejk. Veoma sam zadovoljan današnjom igrom. On je napravio veliki broj neiznuđenih grešaka što mi je pomoglo“, rekao je Novak posle susreta.

Posle 29 do sada odigranih mečeva u Emiratima, Novak ima odnos pobeda i poraza 26-3.

U polufinalu Dubaija Nole će u petak od 14:00h po našem vremenu (17:00h po lokalnom) igrati protiv četvrtog nosioca iz Argentine, Huana Martina del Potra.

Del Potro, trenutno sedmi na ATP listi, u četvrtfinalu je bio bolji od nemačkog igrača Daniela Brandsa rezultatom 6:4, 6:2.

„Delpo je veoma talentovan igrač, moćan sa obe strane osnovne linije, ima fantastičan servis. Vrlo je visok, ali se kreće prilično dobro. Osvojio je Gren Slem, mnogo titula, dugo je u top 10… dobro se poznajemo. Biće težak meč, moram da pružim svoju najbolju igru“, rekao je Novak o svom sledećem rivalu.

Iza Đokovića i Del Potra je devet međusobnih duela, uz Novakovu prednost od 7-2. Poslednji put sreli su se polufinalu ATP World Tour finala, kada je slavio srpski teniser posle tri odigrana seta – 4:6, 6:3, 6:2.

Fotografija: Dubai Duty Free Tennis Championships

Podeli post