Imao je Novak pobedu i finale u rukama, ali mu je sreća okrenula leđa u najvažnijem trenutku…

Srpski teniser je u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju posle velike borbe poražen od četvrtog nosioca Aleksandera Zvereva rezultatom 6:1, 3:6, 1:6.

Nakon što je u uvodnom gemu meča spasio jednu brejk loptu, Novak je u nastavku pružio svoj najbolji tenis, dva puta oduzeo servis Zverevu i poveo sa 1:0 u setovima posle uverljivih 6:1.

Sve je išlo dobro za prvog nosioca do sredine drugog seta. Činilo se da će ga brejk u petom gemu približiti pobedi i plasmanu u finale, ali se od tog trenutka sve preokrenulo. Novak je pao u igri, počeo je da greši, a Zverev se „probudio“ i preuzeo inicijativu na terenu. Dva puta je oduzeo servis Novaku, vezao četiri gema i izborio igranje odlučujućeg seta.

Zverev je i u trećem setu nastavio da igra vrhunski tenis, pogađao je bukvalno sve, a Novakov košmar se produbljivao. Nemački teniser je nizu od četiri gema pridodao nova četiri i poveo sa 4:0. Novak u nastavku nije uspeo da napravi čudo i dođe do preokreta.

Olimpijski san sačekaće 2024. godinu i Pariz…

Statistika: as poeni (4-7), dvostruke servis greške (1-1), direktni poeni (13-30), neiznuđene greške (16-14), broj osvojenih poena (68-83).

Novakov rival u borbi za drugu bronzu na Olimpijadi biće 6. nosilac Pablo Karenjo Busta (Španija) koji je u polufinalu poražen od Rusa Karena Kačanova (12). Taj meč na programu je u subotu od 8 časova ujutru po srednjeevropskom vremenu.

Novak i Nina Stojanović nisu uspeli da se plasiraju u finale Tokija u konkurenciji mešovitih dublova. Bolji od njih bili su Rusi Aslan Karacev i Elena Vesnina rezultatom 7:6, 7:5.

Meč za bronzu u mix dublu odigraće se takođe u subotu (posle Novakovog singl meča), a protivnici Novaka i Nine biće australijski par Džon Pirs i Ešli Barti.

Fotografija: Fonet

Podeli post