Toronto, dubl: Poraz Noleta i Rafe u debiju


U svom prvom dubl meču zajedno, Novak Đoković (2) i Rafael Nadal (1) poraženi su od kanadskih tenisera Vaseka Pospisila i Miloša Raonića (vajld karta) rezultatom 7:5, 3:6, 8:10 u susretu prvog kola „Rogers Cup“-a.

Đoković i Nadal imali su šanse za brejk u trećem i sedmom gemu uvodnog seta, ali Kanađani su uspeli da se sačuvaju i dođu do brejka u osmom gemu za 5:3. Protivnici su servirali za set, kada je spsko-španska kombinacija uspela da spasi dve set lopte, brejkne rivale dva puta u nastavku i dođe do vođstva u setovima nakon 44 minuta.

U petom gemu drugog seta Novak i Rafael propustili su dve prilike da oduzmu servis Pospisilu i Raoniću. Kazna je usledila u osmom gemu u kome kanadski par pravi brejk, a potom osvaja set nakon uspešne realizacije svog servis gema.

Odlučujući set počeo je u znaku Kanađana, koji su imali vođstvo od 5:0 i 8:2. Protivnici su imali četiri vezane meč lopte pri rezultatu 9:5, da bi srpsko-španski dubl smanjio na 9:8, što nije bilo dovoljno da se načini preokret, jer sledeći poen pripada domaćim igračima.

Najbolji srpski teniser će u sredu odigrati meč drugog kola u pojedinačnoj konkurenciji, a tamo čeka 33. igrača sveta, Francuza Žilijena Benetoa, koji je u prvom kolu bio bolji od Denisa Istomina iz Uzbekistana, 6:4, 6:4.

Đoković i Beneto sastalaji su se četiri puta, od kojih su poslednja tri pripala Noletu.

Podeli post